Lagbanner
&#34Säsongens viktigaste match!&#34

"Säsongens viktigaste match!"

Nu gäller det knyta näven och inkassera de viktiga poäng som skall bädda för fortsatt spel i Turkcell Süperlig.

Efter två riktiga bottennappar, först mot G.Antepspor och senare mot Ankaragücü senast på bortaplan, så har lagen bakom oss börjat sakta men säkert börjat knappa in på oss. Detta gör matchen mot Vestel Manisaspor till ett väldigt viktigt möte. 

Tabellen inför dagens match:

12. Bursaspor 31 p
13. Ankaraspor 30 p
14. Genclerbirligi 30 p
15. Konyaspor 28 p

----------------------------
16. Vestel Manisa 28 p
17. C. Rize 26 p
18. Kasimpasa 22 p


Som man ser så är det väldigt jämnt i bottenträsket. Med bara sex matcher kvar så är det rena rama ormboet i kampen om att säkra fortsatt spel i Süper Lig nästa säsong. Om Manisa vill ha häng på övriga lag, på säker mark, så måste dem nästan ta minst en pinne mot Bursaspor. Bursaspor å andra sidan, kan med en vinst ta ett jätte kliv mot fortsatt spel nästa år. Trots att en vinst mot Manisa inte skulle garantera detta, så tror jag att det blir in lättnad att kunna utöka poäng skillnaden till 6 istället för att hamna på lika poäng och därmed äventyra sina chanser ännu mer. 

Alla verkar dock veta vikten av denna match och några från styrelsen gick i dagarna ut i media och sa att detta var säsongens viktigaste match. Synd bara att vi har satts oss i denna situation, Bursaspor har styrt matcher där vi borde ha vunnit klart, men istället har vi förlorat på diverse snöpliga vis och nu måste vi spela med kniven på strupen. 

Målskytt efterlyses
Den stora frågan i Bursaspor är målskyttet, vi har haft väldiga problem med avsluten denna säsong. Två spelare toppar den interna skytteligan så långt i år, Hervé Tum och Sinan Kaloglu med 5 mål vardera. Noterbart, är att Sinans 5 mål har kommit under två matcher.

Bursaspor och Vestel Manisaspor har mötts fem gånger tidigare. Tre av mötena har spelats i Süperlig och två i div. 1. Manisa har vunnit tre av dem och en gång har Bursaspor lyckats vinna. Ett möte har slutat oavgjort.

Träningarna har sett bra ut i veckan, med mycket vilja och koncentration på plan. Hoppas bara att spelarna visar det på plan också. Hur laget kommer att se ut är nuläget tveksamt, dels pga. småskador på vissa spelare dels för att vissa spelare visat riktigt dålig form på sistone. Ett annat frågetecken är hur Aybaba ska mönstra elvan. Aybaba brukar rotera friskt och jag vågar helt ärligt inte ta ut en startelva.

Tum och Sercan har småskador och det är osäkert om dem kommer att vara med. Det är många som vill se Collin Mbesuma från start och faktum är det kan ju inte gå sämre med tanke på hur mycket vi har sumpat på mållinjen denna säsong.

Matchen startar kl. 14.00 (svensk tid) och sänds på www.ligadyo.net

Lite rykten som hörts 
I veckan ryktades det om att kaptenen Egemen Korkmaz skulle vara på väg till Trabzonspor och i vissa tidningar stod det t.o.m. om att han var klar för dem. Detta rykte dementerades av honom själv, rätt så snabbt, då han sa att hans första val var Bursaspor. 

Ett annat rykte är Denizlispors lagkapten, Yusuf Simsek, som har kommit i kant med klubbens ordförande och tränare. Sägs att han ska vara på väg till Bursaspor till nästa säsong.
Silly Season verkar redan varar i full fart där borta.

Rahmi Ertaban 2008-04-06 01:36:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor