Vi gör det igen!

Konyaspor tog chansen mot Bursaspor och inkasserade sin andra seger på 12 matcher via två mål av inhopparen Tehoue. Bursaspor har fortfarande inte lyckats vinna två matcher i rad denna säsong.

Vi får skylla oss själva idag. Kan man inte göra mål på frilägen mot ett av ligans absolut sämsta försvar, blir det inga poäng. Jag minns inte ens Konyaspor senaste vinst och inte ens när dem senast höll nollan? Typiskt att det ska hända mot just Bursaspor! Vi förlorar alltid sådana här matcher, alltid! Istället för att på allvar säkra kontraktet och ta ett djupt andetag, så förlorar vi återigen en sådan här viktig match och blir direkt inblandade i en onödigt spännande avslutning på säsongen.

Hur kommer det sig att vi alltid förlorar dessa nyckelmatcher och alltid och ger liv till de lag som man kan dra ifrån? Jag hoppas att säsongen tar slut snart och att vi klarar oss kvar i högsta ligan,helst innan sista omgången. Detta Bursaspor kanske inte vinner några titlar åt oss, men skapa spänning i ligan och ge supportrarna allvarliga nervsammanbrott, är dem verkligen duktiga på!

Fyra matcher återstår efter denna omgång. Tre poäng och jag tror att vi är klara för spel nästa år. Bursaspor tar emot Kasimpasa hemma och vi får väl hoppas att säsongen tar slut i den matchen via en vinst...

Konyaspor
Oguzhan, Ömer Gündostu, Milos, Da Silva, Gomes, Mustafa Er (46’ Ceyhun), Sedat (61’ Tehoue), Erman Özgür, Yusuf, Veysel (84’ Burak), Murat Hacioglu

Bursaspor
Vega, Serkan (69’ Sinan K), Egemen, Ismail Güldüren, Ömer Erdogan, Volkan Sen (80’ Volkan Bekiroglu), Mustafa Sarp, Ümit Aydin, Ismail Göktas, Ronald Gutierrez (46’ Cihan), Eser

Mål
62' och 86' Tehoue (Konyaspor)

Gula kort
46’ Mustafa Sarp, 63’ Egemen, 85’ Volkan Bekiroglu (Bursaspor), 75’ Veysel (Konyaspor

Matchen
Vädret och planen var i kanonskick denna eftermiddag. Ca 300 Bursa fans hade tagit sig till Konya för att stötta sitt lag.

Lägg märke till att Ümit Aydin gjorde debut i startelvan

Direkt efter avsparken satte Konyaspor full fart framåt.

I 2’ minuten fick Konyaspor frispark i ett fint läge sedan men Da Silva skött utanför.

4’ minuten, Sedat kom in i straffområdet och skött ett bra skott som Vega räddade.

Anstormen kom av sig lite då Bursaspor kom längre upp i och pressade hemmalaget längre upp i banan.

I 8’minuten fick Bursaspor hörna där Ümit Aydin och Ismail väggspelade till varandra och sedan hände det ingenting. Så bra förvaltade vi den chansen…

11’minuten Murat Hacioglu fick ett gyllene läge att göra mål men sköt strax utanför.

Konyaspor förde spelet men utan att skapa riktigt heta chanser. När Bursaspor ville anfalla så var det oftast från högerkanten.

23’minuten, Gutierrez passade fram till Eser men försvaret kom emellan och Konyaspor kontrade farligt ett skott/inlägg som blev farligt och bollen gick ut till inspark.

28’minuten, Ismail Güldüren som förde bollen ca 50 m och fintade bort några spelare kom in i straffområdet, men målvakten kom ut i sista stund och avvärjde den chansen.

31’minuten, Ismail Özgür fick ett gyllene läge från ingenstans efter att Da Silva slagit en bakåt pass och inte sett den unge anfallaren Ismail Özgür. Istället för att bara peta bollen förbi målvakten valde han lira av denne, som var med på noterna och räddade Konya från ett ganska så säkert bakåt mål. Orutin av anfallaren kanske?

33’minuten, Mustafa försökte med ett lobb skott men bollen går ut.

36’minuten, Gutierrez inlägg plockas av Konya målvakten innan Eser möter upp.

44’minuten, först sköt Veysel och sedan Murat Hacioglu, Vega dubbelräddade ut till en hörna.

1’a halvlek slutade 0-0 trots att chanser fanns för bägge lagen med ett visst övertag för Konya. Bursaspor har dock den klaraste chansen genom bakåtpassningen som Ismail Özgür slösar bort. Dubbelräddningen av Vega i den 44’e minuten, håller Bursaspor kvar i matchen. Men spelet håller verkligen inte hög klass och det ser verkligen illa ut för Bursaspor inför fortsättningen.

I andra halvlek började Bursaspor med att byta in Cihan istället för Gutierrez och i Konyaspor kom Ceyhun in.

46’minuten, Bursaspor fick en hörna som målvakten Oguzhan kunde boxa bort, under samma minut blev Mustafa Sarp varnad.

54’minuten, Eser sköt ett skott som Oguzhan räddade. Ett friläge som borde ha resulterad i mål. Nu började man undra, vilka lägen man ska göra mål på? Om man inte kan göra på såna här fina lägen? Konyaspors försvar var absolut inte i balans under detta skede och en Bursa ledning hänger i luften.

56’minuten, en Bursa frispark som Ümit Aydin slog mot straffområdet, Egemen nickade tätt utanför.

Som det brukar vara så kom målet för hemmalaget.

62’minuten, i knappt en minut hade Tehoue varit inne på plan. Ett hårt skott och Vega fick kapitulera. 1-0 till Konyaspor…

70’minuten, Offensivt byte av Aybaba, ut gick Fatih Kurtulus och in kom Sinan.

73’minuten, Volkan sköt et mycket hårt skott som träffade ribban!

77’minuten, Ceyhun kom fri mot bursamålet, men Vega räddade!

78’minuten, Erman kom fri, Vega räddade igen!!

79’minuten Volkan Sen gick ut och in kom Volkan. B

Bursaspor pressade med hela laget nu vilket gjorde att man släppte en hel del ytor fria bakåt.

83’minuten, Sinan tog hand om frisparken som träffade stolpen. Virket i vägen för Bursa, igen!

87’minuten, efter en försvarsmiss så kunde Tehoue göra 2-0. Snöpligt då Bursaspor pressade för en kvittering. Efter målet så gick luften ur spelarna och en förlust var faktum.

Matchen slutade 2-0 till Konyaspor.