Lagbanner
Inför: Besiktas-Bursaspor

Inför: Besiktas-Bursaspor

Svår bortamatch väntar Bursaspor som ställs mot ett Besiktas som inte motsvarat förväntningarna denna säsong. Nu är samtalsämnet dem spända relationerna mellan klubbarna och främst fansen, samt att Bursaspor fansen inte får följa sitt lag i Adana...

Förbundet hade sagt sitt, beslutet om Besiktas-Bursa matchen skulle spelas på en neutral plan pga. det straff som BJK fått efter oroligheterna i derbyt mot Fenebahce några veckor tidigare, stod fast. Men det stora samtalsämnet, inför matchen, har varit såvida om Bursaspors supporters får gå på matchen eller inte.

Detta ytterliggare bråk började egentligen i vintras med att BJK fansen inte fick komma på lagens första möte i Bursa. Stadens polismyndighet menade då att det var av "säkerhetsskäl". Man kunde alltså inte garantera Besiktas fansens säkerhet. Inga supportrar från BJK-lägret närvarade. Styrelsen i Besiktas valde att visa sin protest mot allt detta genom att vägra sitta bredvid sina dito i Bursaspor, utan på platserna som var avsedda för bortasupporterna. Dock så var detta en väldigt provokativ gest och var ett steg i fel riktining. Den matchen slutade 0-1 till gästerna via mål av Delgado i slutminuterna.

Men stora samtalsämnet blev "diskussionen" mellan den unge S.Özkan i Besiktas och Egemen i Bursa efter att slutsignalen gått. Özkans ord till Egemen tog så hårt på backen att han, ganska oproffesionellt, valde att svara med en örfil på den unge mittfältaren. 

Adana
Nu var det kanske en ypperlig chans att lösa problemen, en gång för alla, eftersom spelplatsen är i en annan stad, på neutral mark och kanske skulle ledarna från styrlesen och supporter grupperingarna kunna ta i hand och glömma det som varit.

Men icke, istället gjorde Adanas polismyndighet som Bursas och förbjöd det andra lagets fans att se matchen på plats. Bursafansen har sagt att man på ett eller annat sätt ska ta sig in till matchen. Jag hoppas bara att ingen skadar sig idag och att matchen avgörs på plan.

I Bursaspor kommer Fatih Serkan Kurtuluş, Cihan, Zuniga, Gutierrez och Mbesuma med största sannolikhet att inte delta. Romascheno är tillbaks från avstängningen och Mustafa Sarps delaktighet i matchen blir klart strax innan start. Sinan Kaloglu verkar vara skadefri och tros få minst en halvlek av tränaren Aybaba.

Håll ögonen på: Holosko (Besiktas) och Romaschenko (Bursaspor)

*****************************************

Domare: Bünyamin Gezer
Stadion: Adana 5 Ocak
Se matchen: LigTV med start kl. 18:00

Ilker Temocin2008-04-26 11:37:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor