Matchen då?

Matchen då?

Trots en massa otrevligheter i samband med mötet mellan Besiktas och Bursaspor så spelades det faktiskt en match med. Denna slutade fullt rättvist med vinst för örnarna från Istanbul efter att Bursaspor spelarna varit för övertända och gjort enkla misstag så bäddade för en seger åt Besiktas.

Före matchen handlade det mesta om såvida Bursaspor supportrarna skulle komma in på arenan eller inte. Dem lyckades och även om det var fel från säkerhetssynpunkt så var budskapet att det får räcka med kollektiva bestraffningar genom att förbjuda ett lags fans att se sitt lag spela. Några personer från Bursaspor styrelsen valde att sitta och följa matchen från sektionen för den tomma bortaläktaren och många kritiker främst från media tyckte att detta var fel. Men var det inte fel när Besiktas styrelsen gjorde detsamma i första mötet med Bursaspor på bortaplan?

Slut om detta, nu till matchen.

Bursaspor ställde upp med följande startelva:
Vega, Egemen, Ismail, Ömer Erdogan, Ömer Aysan, Bekir Ozan, Ümit Aydin, Ismail Özgür, Romaschenko, Veli och Tum
Avbytare för dagen var: Yavuz, Sercan, Sinan, Jason, Yenal, Volkan Şen och Volkan Bekiroglu.

*******************************************

Det var ingen skönfotboll i början av matchen och det var faktiskt ganska händelsefattigt, men det var glädjande att det fula spel som många förutspått inte hade påverkat spelarna och trots känslorna innan match, så var stämningen ganska god på plan.

Men i 11’e minuten, efter att Bursaspor gjort av med bollen efter en hörna så kontrade hemmalaget genom den snabbe Holosko, som fintade bort några Bursa spelare på vägen och spelade snyggt fram till Serdar Özkan som enkelt placerade in 1-0. Dejavú känsla från första mötet denna säsong? Mycket passivt spel av vårt försvarsspel när Holosko ”drog” 2 spelare på mittplan, istället för att ta en så kallad “taktiskt” frispark då man kanske skulle ha klarat sig undan med ett gult kort. Målet kändes som en klar bjudning från högerbacken Ömer Aysan.

Bursaspelarna agerade väldigt konstigt efter målet, det kändes som om dem tände till, fast ett steg för mycket. Detta resulterar oftast i att man gör enkla misstag och den enda spelaren som verkligen försökte uträtta något var Hervé Tum. Kameruanen hade ett par chanser där han tog emot bollar bra, sköt några skott, men var alldeles för ensam på topp för att det skulle resultera i några farligheter. .

I den 33’minuten kommer misstag nummer två från Bursaspor spelarna. Bekir Ozan vinner en närkamp missar rensningen, både mittbackarna ”säljer” sig billigt då dem går på Nobre som får bollen. Brassen spelar vidare till Holosko som får en tänd Ismail Güldüren emot sig. Fintar kallt bort backen och placerar in 2-0 till Besiktas

41’ minuten, Romaschenko drar till på en frispark som Rüstü Recber boxar ut till hörna Bursaspor bästa chans så här långt i matchen.

I början av andra halvlek bytte Besiktas ut målvakten Rüstü som skadade sig olyckligt under första halvlek.

47’minuten, Bursaspor och Veli hade ett skott från ca 25 meter som gick strax utanför stolpen.

Sedan var det kanske årets sämsta insats från båda lagen fram tills…. 89’minuten, Besiktas reducerade snyggt till 3-0 via inbytte Bobo, ett hårt skott från en dålig vinkel touchar Vega och går upp i nättaket. Vega var ganska bra placerad och det kändes som om Vega borde ha tagit det där skottet.

Sammanfattningsvis
Nej, nej, nej! Vi var absolut inte bra och förtjänade inte någon poäng idag. Jag undrar vad Romaschenko och Ümit Aydin gjorde på plan! Bursaspor har nog redan börjat ta ut sin semester i år. Tycker även att det är dåligt att varken vår ordförande och vice ordföranden var på plats, viceordföranden skulle nämligen vara iväg och scouta spelare. Finns det inte folk för sånt? Besiktas spelade oinspirerat, men kunde endå ro hem alla tre poängen. Liksom en drillad "sniper" lyckades man göra tre mål på tre chanser.

Till vissa Besiktas supportrar, som skrek och sjöng oavbrutet i 90 minuter, om att Bursaspor skulle ut ur TSL. Vi kan tyvärr meddela er om att vi är klara för spel i högsta ligan även nästa säsong. Så lätt blir ni inte av med oss!