Uddlöst!

Uddlöst!

Det blev en välförtjänt förlust i säsongens sista hemmamatch mot Kayserispor. Bägge lagen vilade många av sina ordinarie spelare denna afton. Man förstår att Kayserispor, som spelar final i Turkiska cupen mot Genclerbirligi, valde att vila några av sina spelare. Men varför gör Samet Aybaba detsamma med Bursaspor? Har spelarna verkligen gjort en så bra säsong att dem gör sig förtjänta av tidig semester i säsongens sista hemmamatch?

Bursaspor:
Yavuz, Veli, Yenal, Jason, Ismail Güldüren, Ümit, Sercan (63’ Romaschenko), Volkan Şen (71’ Volkan Bekiroglu), Mustafa, Ismail Özgür, Eser (46’ Tum)

Kayserispor:
Hakan, Durmuş, Pablo, Kemal, Ersoy, Ali Candali, Turgay (62’ Mehmet Topuz), Orkun (56’ Toledo), Kamber (67’ Rakip), Savas, Tayfun Yanar

Matchen (en kort variant)
Redan i den 11’e minuten tog bortalaget ledningen genom Kemal Okyay.

I den 15’e minuten hade Volkan ett hårt skott från ca 25 meter som gick strax utanför stolpen.

Så händelserik var första halvlek...

I den andra halvleken fick Tum komma in i stället för Eser Yagmur i Bursaspor.

56’e minuten, Volkan fick till ett fint inlägg på en hörna som Tum nickade mot en säker kvittering, bortaförsvararen rensade dock undan på mållinjen.

70’e minuten, Romaschenko tog hand om hörnan som hittade Mustafa Sarp panna, men ännu en gång lyckades försvaret få undan bollen på mållinjen.

76’e minuten, Tum sköt ett hårt skott men målvakten räddade snyggt.

Matchen slutade 0-1, Bursaspor var det bättre laget i andra halvlek medan Kayserispor hade hand om taktpinnen i första. Efter matchen visade grupp fans sitt missnöje mot klubben genom att vänta på spelarna när dem skulle in i spelarbussen. Även Samet Aybaba fick höra en del kritik efter matchen. Den utlovade protesten i den 53’e minuten uteblev då Teksas gruppens ledare innan match gått ut med att dem inte tänkte överge kärleken till klubben på ett sådant sätt.

Dagens match betydde kanske inte mycket för tabellen, men det var trots allt säsongens sista hemmamatch. Lite mer vilja hade man velat se en sådan dag. Dåligt att publiken fokuserar mer på tränaren Aybaba än själva laget i dem senaste matcherna.

Vi blickar verkligen till nästa upplaga av TSL och hoppas/tror att det inte ska se ut som denna mardröms säsong.