Lagbanner
Temocin om Bursaspor

Temocin om Bursaspor

Hur kommer startelvan mönstras och vilka har utmärkt sig under sommarens förberedelser inför Turkcell Süperlig? Ilker Temocin gör en kort analys av truppen med två veckor kvar till avspark mot Hacettepe.

Bursaspors tredje och sista träningsläger i Karatepe i Kocaeli, visade att laget hade kommit närmare formen inför ligastarten om cirka två veckor. Bursaspor hade dessförinnan även haft uppehållsträning i Isparta och Österrike, då dem flesta nyförvärv anslöt till laget. Under dessa sex dagar i Karatepe visade spelarna att det kommer att bli en hård kamp om dem åtråvärda 11 platserna i startelvan.

Under Karatepe etappen var dem mest i ögonfallande spelarna utan tvekan nyförvärven Yusuf Simsek och målvakten Ivankov. Ömer Erdogan, Leandro, Mustafa Keceli och Romaschenko var andra spelare som var hungriga och tog för sig. Personligen tror jag att dessa spelare har lite mer och ge när ligan har startat då dem säkert inte har prickat in formen helt än.

En spelare som många, och även han själv, förväntar sig mer av är anfallaren Adriano som var bland dem första nyförvärven i början av sommaren. Det har sedermera visat sig att Adriano sakta men säkert har höjt sig ju närmare man kommit första omgången av Süperlig. Den brasilianske anfalleren visade under matcherna mot Diyarbakir och Galatsaray att han, trots uteblivna mål, kommer att fylla Sinan Kaloglus och Herve Tums lucka i anfallet. 

Det enda stora bekymret är enligt mig högerbacksplatsen där Veli Acar är ganska ohotad. Veli kan då och då visa prov på stabilt spel. Han har även en tendens till att vilja stötta laget i offensiven. Men Veli har allt för ofta problem med att läsa spelet. Hans passnings spel kan även den vara bristande och ställa till med oreda i försvaret. Det har snackats en hel del om att värva en högerback från utlandet. Men då måste Bursaspor sälja en av sina utländska spelare då man redan har fyllt kvoten. Gutierrez har länge varit till salu men man har inte fått något konkret bud. I värsta fall kan bolivianens kontrakt  ömsesidigt brytas, vilket klubben vill undvika.

Bursaspors tränare Samet Aybaba visade på ett ungefär vilket spelsystem han har tänkt sig för Bursaspor under ligaspelet. Ett 4-3-1-2 system är ett mycket mer offensivt system än 4-5-1 som han körde med förra säsongen. Med tanke på vilka spelare han satsade på under främst Galatasaray matchen så kommer hans ideal uppställning se ut som följande:



Ivankov

Veli-Ö.Erdogan-Leandro-Romaschkeno

Mustafa Sarp-Kirita-Mustafa Keceli

Yusuf Simsek

Adriano-?




Som ni ser är det ett frågetecken bredvid Adriano i anfallet och det är just där som jag tror att Aybaba fortfarande har lite myror i huvudet. Zuniga, Sercan Yildirim, Volkan Sen och framförallt Gökhan Gülec har alla visat att dem kommer att kämpa till sig en plats i startelvan. Andra som har visat att dem inte kommer nöja sig med en plats på bänken är Ibrahim Öztürk, Bekir Ozan Has, Ismail Özgür, Emrah Kiraz och Serdar Aziz. Det positiva är att det är många spelare på bänken som i den tänkbara startelvan som har egenskaper till att vända på matcher på egen hand. 

Det är just hos ungdomarna som visade prov på kvalité när Bursaspor vann miniturneringen i Karatepe. Dagen innan finalen hade den tänkbara startelvan stångats i 0-0 matchen mot Galatsaray. Då visade Isamil Özgür att han har utvecklats enormt på bara ett år. Mot Kayserispor vände "ungdomarna" ett 3-1 underläge till 3-3 och visade att årets säsong kan bli riktigt intressant för Bursaspor del. 



Ilker Temocin2008-08-12 22:15:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor