Lagbanner
Inför:Hemmapremiär utan publik...
Målvakten Ivankov, målskytt i förra matchen....

Inför:Hemmapremiär utan publik...

Bursaspor tar emot Genclerbirligi i säsongens första hemmamatch. Tyvärr så kommer premiären spelas inför tomma läktare.

Trabzonspor hade liksom Bursaspor fått ett straff utfärdat av förbundet pga svordomar som dem bägge lagens fans skanderat på respektive hemmamatcher under slutet av säsongen 07/08. Straffet, att spela inför tomma läktare, skulle gälla från första hemmamatch för respektive klubb med start denna säsong.

Trabzonspor överklagade sitt straff och den hävdes av förbundet och omvandlades till ett penningstraff. Bursaspor överklagan avslogs. Yusuf Simsek, som nyligen skrev på för Bursaspor och ses som en av lagets viktigaste kuggar blev utvisad i en träningsmatch mot Inegölspor. Fick 4 matchers avstängning i ligan för att ha skämmt ut sig efter utvisningen och skällt ut dommaren.

Jämförelsevis fick en målvakt från en Istanbul klubb ett mildare straff när han misshandlade en motspelare i ett derby förra säsongen.

Med 4 röster mot 3 avslogs även det överklagandet av förbundet för Yusufs straff.

Vad är det som händer kring vår klubb egentligen? Förra året tilldelades dem hårdaste straffen till Bursaspor tillsammans med en annan klubb från Istanbul, året innan var det likaså. Visst, kalla mig för konspirations teoritiker men men allt jag har skrivit ovan är en sanning.
Dra en slutsats själv.

Om det skulle vara som så att klubbarna i Turkcell Süperlig skulle straffas pga publiken svor under matcher så skulle det spelas matcher inför tomma läktare i varannan match, minst!

Bursaspor
Inför dagens hemmamatch spelar Bursaspor inför tomma läktare. Det är tredje(!) gången som klubben spelar inför tomma läktare med Samet Aybaba vid rodret. Ett nästan oslagbart facit, och då har man fortfarande inte rivit ner sin egen stadion och slängt in 10000 vattenfalskor på plan. Aybaba tog över efter Bülent Korkmaz efter den 10:e omgången förra säsongen och incisterade med att ge dem unge löftena chansen i laget. Men detta betydde inte att någon kunde känna sig bekväm med sin roll i laget. Aybaba har varit väldigt "rakt på" och öppet kritiserat dem spelare som inte hållt måttet. Det var inte helt oväntat att nästan en hel startelva fick lämna klubben efter förra säsongen.

Bursaspor och Samet Aybaba har komponerat ihop en, nästan helt ny trupp. Försäsongs upptakten gick väl sådär med tanke på att laget inte hade spelat ihop sig. Premiären mot Hacatepe gick bra och första vinsten inkasserades mot Ankaralaget. 2-1 och Gökhan Gülecs mål var en delikatess från 35 meter.

Inför kvällens match så är samtliga spelare tillgängliga, förutom avstängda Yusuf Simsek då...

Genclerbirligi
Startade säsongen med ett oavgjort resultat mot nykomlingen Koacelispor. Matchen slutade 1-1 efter mål av Burhan för G.B.

Inför denna säsong har Genclerbirligi värvat ett par riktigt intressanta spelare. Senaste värvningen, mittbacken James Troisi (20) från Newcastle kommer jag personligen följa med intresse. Ett annan varningstecken för Bursaspor är just att Genclerbirligi varit obesegrade sedan förra säsongsavlutningen.

Statistik

Lagen har mötts 51 gånger och Bursaspor har ett litet övertag med 18 vinster mot 16. Övriga möten (16) har slutat oavgjort.

*****************************************************

Preliminära startelvor

Bursaspor:
Ivankov
Veli, Leandro, Ömer, Keceli
Sercan, M.Sarp, Kirita, Romaschenko, Volkan Sen
Adriano

Genclerbirligi:
Peric
Emre, El Saka, Troisi, Ergün,
Kerem, Burhan, Mehmet , Bilal, Mustafa,
Djite

Matchinfo
Start: 31 augusti klockan 20:00
Plats: Bursa Atatürk Stadion
Följ matchen på www.ligradyo.net

Ilker Temocin2008-08-31 13:10:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor