Bursaspor-Genclerbirligi 2-0

Bursaspor tog sin andra raka seger och maxade poängskörden. Sercan Yildirim blev stor matchvinnare för sitt lag inför en tom Atatürk stadion. Tusentalsfans hyllade sitt lag efter slutsignalen utanför stadion.

Bursaspor startade säsongen med en vinst i första omgången mot Hacettepe och andra omgången fortsatte som den första slutade, med en vinst mot Genclerbirligi. Den unge Sercan Yildirim skulle spela huvudrollen i kvällens 2-0 vinst då han var på målhumör och fixade bägge målen för sitt lag och såg till att Bursaspor uttökade till maximala sex poäng efter två spelade matcher.

Efter slutsignal gick spelarna ut ur stadion för att tacka dem tusentals supportrar som stöttat sitt lag utanför stadion med sånger som ekade enda in på plan under dem 90 minuter laget slet inför tomma läktare pga straffet dem fick efter sista hemmamatchen förra säsongen.

Kort om Matchen
Bägge lagen spelade med en uppställning som tydligt visade att man ville ta kontrollen över mittfältet under dem första 45 minuterna. Bursaspor ställde upp med en 4-5-1 uppställning och försökte fylla på med mycket folk på just mittfältet och störa Genclerbirligis speluppbyggnad. Bursaspor försökte att bygga sitt spel, främst kring vänster kanten och misslyckades tydligt med detta i första halvlek. Yttervänstern, Volkan Sen fick tidigt ett gult kort och var farligt nära ett andra. Aybaba gjorde då ett av sina pantenterade tidiga byten och bytte in Marcelinho i den 23:e minuten.

Samtidigt bytte Bursa taktik och satte igång högerkanten där Sercan höll hus. Genclerbirligi märkte att Bursaspor hade problem med vänster kanten och koncentrerade sitt spel på djupledbollar på den kanten då man hade problem med Bursaspors kompakta centrala mittfält. Med bytet av Marcelinho löstes problem och motståndarna fick gång på gång slå bort passningarna.

Trots vissa problem så var Gencelrbirligi det bättre laget i första halvlek som slutade mållöst.

Bursaspor spelade ett rörligare spel i andra halvlek och radade upp chanser. Marcelinho var på skott humör och testade Peric i Gencler målet och det var genom Marcelinhos pass till Adriano som ledningsmålet kom. Brassen Adriano fick till ett skott som blockerades av Gencler försvaret, Sercan som påpassligt följde situationen mötte returen och kunde distinkt placera in 1-0 för hemmalaget i matchens 58:e minut.

Inbytte vitryssen Romaschenko hade öppet mål och valde att passa Sercan i matchens 75:e minut, dock var försvararna på alerten och kunde avvärja en till synes klar målchans. Men Bursaspor hade inte fått nog, speciellt inte Sercan som som snodde till sig bollen backen Ilhan drog en spelare till och lobbade in sitt och Bursaspor andra mål för kvällen, 2-0 och matchen såg ut att vara punkterad.

Gencelrbirligi kunde inte resa sig efter andra målet som även blev slutresultatet. Bursaspor var det klart hungrigaste laget i andra halvlek och vinner matchen rättvist.

Bursaspor
Ivankov , Ibrahim , Leandro , Ömer , Veli , Sercan , Kirita , Mustafa , Bekir (5'5 Romashchenko ), (78' Halil), Volkan Sen (23' Marcelinho ), Adriano

Genclerbirligi
Peric , Erkan (79' Emre ), El Saka , Ilhan , Ergün , Kerem (73' Bilal ), Burhan , Koray , Mehmet (Hakan ), Djite , Mustafa

Målen
58' och 79' Sercan Yildirim (Bursaspor)

Gula Kort
11' Volkan, 20' Ömer, 71' Ivankov, 90' Halil (Bursaspor),
78' Burhan, 90' Ilhan (Genclerbirligi)