Lagbanner
Inför: Bursaspor-Galatasaray
Fullsatt ikväll...

Inför: Bursaspor-Galatasaray

Stor värdemätare väntar dem både lagen i dagens match. Bursaspor som övertygat under inledningen av säsongen ställs mot en av guldfavoriterna Galatasaray. Bursaspor har ännu inte släppt in ett mål på hemmaplan.

Bursaspor
Denna säsong har Bursaspor vunnit fyra av dem fem inledande matcherna i ligan och visat att dem är ett lag för den övre halvan. Lite av denna fina inledning bör tränaren Samet Aybaba ta på sig. Redan förra säsongen så envisades Aybaba med att ge ungdomarna chansen i A-laget, däribland succé målskytten Sercan Yildirim som har inlett med 4 mål efter fem spelade omgångar vilket visar att vi har en riktig fin tradition när det gäller ungdomarna. 

Övervägande antalet spelare fick inför årets säsong lämna klubben och Aybaba värvade ganska friskt i den turkiska marknaden. Vilket fick många skeptiker att höja på ögonbrynen. Hur skulle ett helt nytt lag sköta sig i liga, sades det. Men nya spelare som Yusuf Simsek, Gökhan Gülec, Ivankov och Leandro har tagit stort ansvar och gjort det riktigt bra. Samet Aybaba har en trupp med individuellt duktiga spelare som har förmågan att avgöra matcher på egen hand och samtidigt har han en mer komplett trupp än i fjor. Svagheten bör sägas, ligger i det defensiva spelet då två naturliga ytterbackar saknas. Även saknaden av en tillräckligt bred trupp kan sätta djupa sår under den långa säsongen. 

Den defensiva mittfältaren Kirita, även han ny i år, är skadad och missar matchen mot Galatasaray. Reservmålvakten Yavuz Eraydin är skadad och ersätts av unge Ceyhun Demircan, även Zuniga tros missa matchen. I övrigt är det inte fler skador än så och Aybaba tros syna en anfallsinriktad startelva mot Galatasaray. Bursaspor kommer att spela inför en fullsatt och kokande Atatürk stadion. Biljetterna såldes slut under veckan, på bara ett par timmar och fansen har fått se sitt lag få en riktigt bra start på säsongen, vilket dem inte varit bortskämda med på väldigt länge.

Bursaspors fem senaste matcher;
Kocaelispor 2-3 Bursaspor
(Turkcell Süper Lig)
Bursaspor 1-0 Kayserispor (Turkcell Süper Lig)
Bursaspor 3-0 Belediye Vanspor (Fortis turkiska cupen)
Sivasspor 3-1 Bursaspor (Turkcell Süper Lig)
Bursaspor 2-0 Genclerbirligi (Turkcell Süper Lig)


Galatasaray
Regerande mästarna har en tung period med skador just nu. Flertalet spelare finns på skadelistan och saken blev inte bättre när Arda och Mehmet Topal skadade sig i UEFA cup matchen mot schweiziska Bellinzona i veckan. Laget har ännu inte förmått spela två matcher i rad med samma startelva. Trots skadorna har Galatasaray fåt en bra start på säsongen och formkurvan pekar starkt uppåt med dubbla 4-1 vinster på dem två senaste matcherna. Målskyttet har det inte varit några problem med, en pånyttfödd Baros har gjort stor succé i Nondas och Ümit Karans frånvaro. Lincoln verkar trivas och spelarens form påminner om den han hade under inledningen av förra årets säsong.

Galatasaray spelar en offensiv fotboll och lär även göra det mot Bursaspor idag. Jag minns i ärlighetens namn inte en enda tråkig match lagen emellan och kan garantera att en händelserik match väntar tittarna ikväll.

Galatasarays fem senaste matcher;
Galatasaray 2-1 AC Bellinzona (UEFA Omg. 1)
Galatasaray 4-1 Konyaspor (Turkcell Süper Lig)
Kocaelispor 1-4 Galatasaray (Turkcell Süper Lig)
AC Bellinzona 3-4 Galatasaray (UEFA Omg. 1)
Galatasaray 1-1 Antalyaspor (Turkcell Süper Lig


Lite statistik
Detta blir lagens 79:e möte i ligan och Galatasaray har ett stort övertag på Bursaspor med 42 vinster mot 16, 20 har slutat oavgjort. Plus minus statistiken säger 135-62 (mål) till Galatasarays fördel. Förra säsongens två möten slutade med likadan resultat, två 1-0 vinster för Galatasaray, borta och hemma.

Galatasaray största vinstmarginal mot Bursaspor kom under säsongen 99/00 då dem vann med 6-0 på hemmaplan. Bursaspors största kom säsongen 01/02 då dem vann med 5-0 på Atatürk stadion i Bursa.

******************************

BURSASPOR - GALATASARAY

Datum och tid: 2008-10-05 17:00

Plats: Bursa Atatürk stadion

Domare: Hüseyin Göcek

Följ matchen LIVE på: Lig TV (TV), www.radyolig.com (Radio), www.bursaspor.org (live rapportering internet)

Ilker Temocin2008-10-05 01:27:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor