Lagbanner
Förnedrande siffror mot Fener

Förnedrande siffror mot Fener

Bursaspor gick på en rejäl mina och kom ner på jorden efter en fin inledning på säsongen. Andra raka förlusten och slutsiffrorna 5-2 mot ett taggat Fenerbahce.

Bursaspor åkte på en förnedrande förlust mot Fenerbahce på Saracoglu stadion.  Fenerbahce som inte fått en vidare drömstart på sin egna säsong och som senast fick moralen att gå i botten mot Arsenal, kunde åter se ljuset i tunneln efter att ha spelat ut rejält.

Fem mål i baken för Bursa speglade verkligen det Bursaspor haft problem med sedan ligastarten, nämligen ett avskyvärt försvarspel. Dock så måste man poängtera att Bursaspor är det enda lag som lyckats göra mål i samtliga matcher. Men som sagt, vad gör det om man släpper in dubbelt bakåt....

Matchen startade på sämsta möjliga sätt för Bursa. En Fenerbahce hörna i matchens sjätte minut och en total markerings miss av en framrusande Lugano resulterade i ett ledningsmål för Fener. Därefter tycker jag att Bursaspor är nära 1-1 som 1-2, men bollen rensas på mållinjen av Fenerförsvaret. Minst ett mål i dem lägena och vi hade kunnat få en annan matchbild. Istället är det Alex som i matchens slutskede får en djupledsboll, Ömer glidtacklar och domaren väljer att fria. Alex får gult kort för filmning. I ärlighetens namn så tycker jag att det ser ut som en straff, men får inte ta del av Erman Toroglus expertis senare på kvällen, så jag låter bli och kommentera positionen mer än så...

Efter en ganska så jämn första halvlek kör andra i gång med att Fener åter gör ett mål på en fatal Bursaspor misstag. Ugur Boral åker slalom mellan fyra Bursaspelare och ger Fener en 2-0 ledning. Det målet sänker Bursa-moralen totalt, och sedan är det show för Fenerbahce. 3-0 och 4-0 kommer på snabba kontringar när Bursa försöker trycka på framåt, dock så måste man än en gång poängtera försvarsspelet verkligen suger denna kväll.

Bursaspor lyckas sedan göra två mål framåt, men Fenerbahce kommer åter tillbaka genom Deivid de Souza och tar en värförtjänt vinst med 5-2.

Vill grattulera Fenerbahce till vinsten, så som jag i min matchrapport skrev, var ganska väntad.

För Bursaspor gäller det att komma ner på jorden och förbättra försvarspelet, snabbt som bara den.

Ilker Temocin2008-10-26 13:18:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor