Lagbanner
"Bursaspor ska slåss om titlar"
Välkommen Ertugrul hoca!

"Bursaspor ska slåss om titlar"

Bursaspor nya tränare heter hädanefter Ertugrul Saglam. Inför ett stort uppbåd av journalister och supportrar, deklarerade den nya tränaren att Bursaspor mycket väl har möjligheten att ta hem ligan i framtiden.

Ersätter två
Ertugrul Saglam skrev på ett 3,5 års kontrakt med Bursaspor igår på träningsanläggningen Özlüce. Han blir Bursaspor tredje tränare i ordningen efter Samet Aybaba och Güvenc Kurtar. Det anmärkningsvärda är att både dem tidigare ledarna sade upp sig från sina poster och ingen av dem blev accepterade av majoriteten av fansen. Anledningen till detta var först och främst för att dessa två föregående herrar är väl kända i Turkiet för sina flertalet misslyckade äventyr med ett dussin lag som dem systematiskt cirkulerar hos. Dem är tyvärr inte ensamma om denna "tränar kartell" och har ett par kollegor som likt dem förpestar ligan, främst Anadolu lagen, med sina avgångar och slösaktiga transferköp.

Avgick från Besiktas
Ertugrul Saglam är en relativt ung ledare, född 1969 i Zonguldak. Saglam hade en lång och framgångsrik karriär som spelare och var lagkapten för Besiktas i flertalet år. Hans tränar karriär började år 2004 i Samsunspor. Efter en säsong med Samsun, värvades han av Kayserispor. Där grundlade han stommen i det medelmåttiga Kayseri som slutade på en femteplats i ligan under hans första år och som idag är en av ligans mest fruktade lag.

Efter två säsonger i Kayseri värvades han, maj 2007, av Besiktas där han även spelade i flertalet år innan han lade skorna på hyllan. Trots en resultatmässigt, bra säsong i år, fick han under uppmärksammade former nog av Besiktas styrelse som hade kontaktat en annan ledare bakom ryggen på honom. Han sade upp sig från sin post i oktober 2008 och sade sig vara djupt sviken av Besiktas sittande styrelse men poängterade starkt att han alltid skulle älska klubben.

Vi ska slåss om titlar!
Bursaspor ordförande Yazici, erkände igår under presskonferensen att man gjort flera misstag denna säsong. Därmed har styrelsen alltså erkänt att Aybaba och Kurtar inte var rätt män för klubben. Detta innebär även flera miljoner som kastats ut till värvningar som ordinerats av främst Aybaba, som slutat med flera brasse fiaskon. Enligt Yazici ska värvningen av Saglam vara ett långsiktigt val. En tränare som dem tror på och en tränare som är respekterad i sitt yrke. "När vi kontaktade Ertugrul så frågade han vad vi hade för mål. Vi svarade då att vi ville spela för titlar. Senare förklarade han att detta svaret han var ute efter, som passade hans visioner. Hans enda krav var att vi skulle jobba långsiktigt och enligt hans principer."

Ertugrul Saglam såg ganska tagen ut av den stora skaran supportrar som redan hade skrivit en låt till hans ära. Han förklarade att han först inte hade för avsikt att träna någotlag förrän nästa säsong. Men efter att ha hört klubbens avsikter och mål, så kände han sig väldigt upprymd över utmaningen som väl speglade hans visioner.

"Med gemensamma mål kan vi en dag spela för titeln. Tro mig det har vi verkligen alla förutsättningar för. Nu är det viktigaste att hela staden med invånare, sponsorer, supportrar och klubb drar åt samma håll. Alla får ta ett ansvar för Bursaspor och tro på stadens fotbollslag."

Med dessa ord har Saglam mitt fulla förtroende. Jag hoppas, längtar och känner att hans ord en dag skall besannas.

"40 seneden beri yüzümüz gülmedi, yeter artik duy bu sesi.
Onurlu durusunla hos geldin Bursamiza, al kupayi Ertugrul hoca.

Sana güveniyoruz, kupalar istiyoruz, cok saglam biliyoruz.
Sana güveniyoruz, kupalar istiyoruz!"


Ilker Temocin2009-01-03 12:50:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor