Lagbanner
Yusuf på god väg till Trabzonspor
Snart ett minne blott...

Yusuf på god väg till Trabzonspor

Snacket om Bursaspors lagkapten Yusufs eventuella övergång till Trabzonspor har varit ett hett ämne i den turkiska pressen. Oetiska medel, strandade förhandlingar och heta känslor från fansen har präglat denna övergång som till slut verkar få ett slut...

Media har under flera veckor flaggat för att Yusuf Simsek skulle vara klar för Trabzonspor, omoch om igen. Bursaspor som värvade Simsek under sommaren och som utnämnde den erfarne spelaren till lagkapten har poängterat att det skulle kosta Trabzon dyrt att lösa denne från kontrakted med sin klubb. Trabzonspor hade utan Bursaspors tillåtelse, tagit kontakt med Simsek och försökt övertala honom till att lämna Bursaspor strax därpå skulle Yusuf ge indikationer på att han ville till Trabzon, som i sin tur fick Bursa fansen att rasa. 

Bursaspors orförande Yazici har dock varit ganska kylig mot medias korsförhör och Trabzonspors anbud. Förhandlingarna hade tills igår, strandat ett flertalet gånger pga. priset och kravet som Bursaspor ställt. Nu verkar det som om parterna kommit överrens om Yusufs övergång.

Ersun Yanal, Trabzonspors tränare har varit ganska angelägen över att värva Yusuf den senaste tiden. Detta tros vara en av anledningarna till att Trabzon lagt fram ett nytt bud för spelaren.

Den inofficiella siffran sägs vara 900.000 YTL. Utöver detta skall Bursaspor få spelaren Adnan Güngör (mittfältare), Ertugrul Saglams gamle adept från Samsunspor, samt anfallaren Ergin Keles på lån.

Ertugrul Saglam har sedan tidigare bett Bursaspor ledningen att värva den 21 åriga Adnan Güngör som värvades till Trabzon från Samsunspor för 1 miljon dollar förra året.

Yusufs alla klasuler med Bursaspor skall vid en eventeull övergång annuleras. Med detta blir Bursaspor aningen rikare, både på kontot och i truppen.

Bursaspor värvade Yusuf som Bosmanfall denna säsong och väntas skriva på för sin nya klubb under kommande dagar.

Ilker Temocin2009-01-07 12:41:05
Author

Fler artiklar om Bursaspor