Lagbanner
Nystart i ligan mot Istanbul BBS

Nystart i ligan mot Istanbul BBS

Ett pånyttfödd Bursaspor siktar på nya höjder med Ertugrul Saglam. Ett hårt kämpande Istanbul står för motståndet. Här kommer en tidig införrapport och snabbgenomgång av det som har hänt under uppehållet.

Det är äntligen dags för ligaspel efter vinteruppehållet. Under uppehållet har Bursaspor deltagit i Radyospor Cup, i Antalya där man kom på en hedersam andra plats efter att man förlorat finalen mot Bayern Leverkusen med 3-1. I den första matchen mötte vi Werder Bremen, som slogs med 1-0. Man kan ganska kortfattad säga att Bursa genomförde två helt godkända insatser. Lagets bägge mål gjordes av Sercan Yildirim som har varit ett hett namn i den turkiska silly-season marknaden. Men nu tycks klubben få som dem ville och kommer åtminstone att behålla den unge anfallaren säsongen ut.

Bursa har även spelat två matcher i den Turkiska cupens gruppspelsfas. Där första förlusten kom, borta mot Fenerbahce med 2-0. I den andra och sista matchen slog man redan avsågade, Tokatspor med 6-0 och gick vidare till kvartsfinal. Där lottades man åter mot…..Fenerbahce!

Detta gör vår förbund till ett unikt sådant, med en livlig fantasi som kan få den mest uttråkade att skratta ihjäl sig.

Vad var meningen med lottningen och gruppspelet???

Det spelade ju ingen roll om man kom på första eller andra plats i gruppen, eller om man spelat i samma grupp, man kunde ändå lottas mot varandra… Vilket det inträffade! Det är tur att vårt förbund inte står som värdar i ett stort mästerskap, världen hade ju skrattat ut oss!

Skitsamma, tillbaka till laget igen...

Trots att det har gått en mycket kort tid sedan Ertugrul Saglam tog över, så märks det tydligt bland spelarna att dem tror mer på dig själva. Spelarna verkar vara mer disciplinerade och även mer kul på träningarna. Fansen hoppas självklart att detta är inte tillfälligt.

Under uppehållet har Tuna Üzumcü, Ali Tandogan, Volkan Bekiroglu, Dani och det verkas som Sinh Young-Rok från Sydkorea ha värvats. Det ryktas att Jose Tadeu Mouro Junior, en anfallare från Brasilien som Ertugrul Saglam har haft ögonen på, är på väg till Bursa. Hur det blir med Aydin Karabulut är en fråga, eftersom han har lite meningsskiljaktigheter med Besiktas och inte vill komma till Bursaspor. Om Aydin inte kommer så blir det antingen en annan spelare eller mer pengar till oss från BJK’s kassa för Yusuf Simseks övergång. Brassen Marcelinho har lånats ut till en klubb i Brasilien och peruanen Zuniga har fått lämna efter en ömsesidiga samtal med styrelsen.

Dagens motståndare med den väldigt duktiga tränaren Abdullah Avci i spetsen, är svårspelade Istanbul Büyüksehir Belediyespor. Motståndarna är svåra att möta och kan försvara sig väldigt bra. Samtidigt måste man se upp med deras farliga kontringar där dem har snabba spelare som Ibrahim Akin som bildar anfallspar med den tunga och starka anfallaren, Adriano.

Men med en ny tränare, som är accepterad av 99% av hela Bursa. Hemmaplan, nyförvärven, supportrarna som alltid stöttar laget och framför allt en Sercan i stor form ska resultatet gå Bursaspors väg i denna match.

**********************************
Bursaspor - Istanbul BBS
Matchstart: 25 januari 13:00 (Svensk tid)
Domare : Özgüc Türkalp
Sändning: ligradyo.net

Rahmi Ertaban2009-01-23 13:15:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor