ESKISEHIRSPOR: 1 - BURSASPOR: 2

Tre mål av ES-ES och tre poäng till Bursaspor!

Borta mötet mot Eskisehirspor blev en snöpen historia för "ES-ES" back Emre Toroman. Bursaspor stod som slutsegrare där samtliga mål gjordes av hemmalaget.

Inför matchen var dem annars så givna, Mustafa Sarp och Sercan Yildirim petade och satt på bänken. Dessa två har under dem senaste omgångarna visat tydlig formsvacka och Bursaspor tränare Ertugrul valde till slut att öppet visa sitt missnöje för spelarnas formkurva.

Matchen började i ett högt tempo där hemmalaget delvis styrde spelet. Men i den 15:e minuten kom chocken då Eskisehirs Emre Toroman snyggt ställde sin egen målvakt och nickade in Bursaspors lednings mål på Ali Tandogans inlägg. Efter målet försökte Eskisehir att forcera in en kvittering och borde nog ha lyckats med detta via anfallaren Youla som två gånger om misslyckades med att överlista Bursaspor Ivankov i målet.

Istället skulle chock nummer två komma i den 37:e minuten och återigen skulle Emre Toroman stå i centrum! Istället för att rensa undan bollen från ett friläg så får han en hjärnblödning, placerar bollen snyggt vid stolproten och gör sitt och Bursaspor andra mål i matchen! Snacka om en dålig dag på jobbet...

Efter 0-2 målet signalerar Emre till sin tränare om att han vill byta och man kan inget mer än tycka synd om backen då han gråtandes lämnar fotbollsplanen.

Strax innan halvtids pausen skadas Tadeu som ersätts av Sercan Yildirim.

Kemal Aslan som för dagen ersatt Mustafa Sarp var helt osynlig i första halvlek och får snällt lämna tillbaka mittfälts platsen till Sarp igen i den andra halvleken.

I den andra halvleken blir Bursaspor kraftigt tillbaka pressade och Eskisehirs reducering kommer ganska väntat i den 62:e minuten via Vuckos "skott-inlägg" som dyker ner vid Ivankovs vänstra stolpe, 1-2. Dessförinnan har Bursaspor gyllene läge att punktera matchen men bollen tar i ribban och går ut på Shin Youg Roks nick.

Efter målet rycker Bursaspor upp sig och spelar stabilt matchen igenom och kan ganska tryggt bevaka sin 2-1 ledning på Eskisehirs Atatürk stadion.

Anmärkningsbart var att Bursaspor fansen kunde se matchen ihopa med Eskisehirspors fans på läktarna, i en ganska så sällsynt syn i dagens supporter kultur.

Vänskapen segrade idag!

STADION:
Atatürk

DOMARE:
Selçuk Dereli

ESKISEHIRSPOR:
Ivesa, Sezgin, Koray, Nadareviç, Vucko, Bülent Ertugrul (83' Tayfun), Emre Toraman (44' Serdar), Bülent Kocabey (56' Poljak), Engin, Batuhan, Youla

BURSASPOR:
Ivankov, Ali Tandogan (87' Mustafa Keçeli), Volkan Bekiroglu, Ömer, Ibrahim Ö, Ayhan, Kirita, Kemal (46' Mustafa Sarp), Veli, Tadeu Mouro (45' Sercan), Shin Young Rok

MÅLEN:
15' & 37' Emre Toraman (Självmål), 62' Vucko (Eskisehirspor)