Lagbanner
Inför: Besiktas - Bursaspor

Inför: Besiktas - Bursaspor

Två lag i form drabbar samman på Inönü stadion. Besiktas kämpar för mästarkaps titeln och Bursaspor har en UEFA plats i siktet.

Ett väldigt intressant möte i ligans absoluta toppsikt väntar dem både lagen som under dem senaste veckorna visat fin formkurva. Ligan närmar sig sitt slut  och spänningen inför dem sista omgångarna lär bli väldigt nervkittlande. Sivas, Besiktas, Trabzon i första hand men även Galatasaray och Fenerbahce är lagen som kan stå som slutsegrare efter den sista 34:e omgången. Fenerbahce och Galatasaray får nog hoppas på att övriga resultat går deras väg, men det ser ganska svårt ut för dessa två. Strax bakom dessa lag kommer Bursaspor som verkligen vill ta sig upp på en UEFA cup plats.

Sivasspor tappade dyrbara poäng mot ett Konyaspor som kämpar för sin existens i TSL och Trabzon slog Genclerbirligi med 2-0. Två resultat som sätter press på Besiktas.

Faktum är att det finns få lag i Süper Lig som kan andas ut. I topen har jag nog inte upplevt någont liknande, för att inte tala om vad som händer i den nedre halvan av tabellen. Hela 7 lag slåss om att inte hamna under strecket. Hacettepe får anses vara uträknade och blir en av dem tre lag som lämnar för Division 1 nästa säsong.

BJK
Det finns lite frågetecken i truppen inför kvällens match. Delgado lär missa matchen, Nobre saknades på lagets sista träning igår kväll och det är osäkert om han blir uttagen. Tello och Yusuf vara osäkra kort pga skador men lär vara klara för spel för ikväll.

Förväntad startelva:
Rüstü,
Toraman, Gökhan, Sivok, Üzülmez
Ekrem, Ernst, Yusuf, Tello
Bobo, Holosko.

Ett väldigt offensivt lag på pappret vars svaghet lär bli att hamna under press högt upp i egen planhalva

Besiktas har haft en turbulent säsong som började med en tidig respass från UEFA cupen under ledning av Ertugrul Saglam. Saglam fick senare sparken (tvingades avgå?) under dramatiska förhållanden och den mer erfarne Mustafa Denizli tog över klubben. Denizli effekten uteblev och BJK fansen var väldigt oroliga inför utgången. Men laget tog sig samman och kunde sakta men säkert ta viktiga poäng för att vara en av dem stora kandidaterna till mästartitteln. Dock så har dem en väldigt svår matchprogram framför sig, men fortfarande allt i egna händer.

BURSASPOR
Ertugrul Saglam effekten har tagit ut sin rätt på Bursaspor. Från att varit ett lag som inte kunnat bibehålla en positiv formkurva har Saglam fått klubben, fansen och spelarna att dra åt samma håll. Formkurvan efter vinteruppehållet har varit fantasiskt och Bursa har en UEFA vittring.

En av kandidaterna till årets nykomling i TSL, Sercan Yildirim, är avstängd efter gula kort och missar matchen ikväll. Anfallskollegan Tadeu är skadad och lär inte spela mer i år. Annars har laget varit gynnade från större skadeproblem denna säsong. Jag tycker personligen att lagkaptenen och mittbacken Ömer Erdogan, varit lagets viktigaste spelare denna säsong. Han led dessvärre av en förkylning under veckan men förväntas vara klar för spel ikväll.

Förväntad startelva:
Ivankov
Ali T, Ömer E, Ibrahim Ö, V.Bekiroglu
Volkan S, Bekir, M. Sarp, Romaschenko
Shin Y R, Gökhan

MATCHINFO
Plats: Inönü, Istanbul
Tid: 19 april klockan 19:00
Domare: Deniz Coban
Sändning: LigTV
 

Ilker Temocin2009-04-19 11:43:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor