Zapo och Sercan fixade segern

Bursaspor premiär-slog nykomlingen Kasimpasaspor med 2-1. Efter trevande start på matchen och ett underläge för hemmalaget, kunde Zapotochny och senare Sercan fixa säsongens första hemmavinst.

Ett fullsatt Atatürk stadion som nästan kokade över efter Erhan givit ledningen för Kasimpasa blev startskottet för återhämtningen. Anfallaren ”välriktade” arm tecknet mot dem mest fanatiska fansen bakom Bursamålet, mot Curva Teksas, fick hela stadion att explodera i sällan skådat stöd för hemmalaget. Det skulle inte dröja så länge tills Bursaspor via nyförvärvet ”Zapo” nickade in kvitteringen och minuterna senare fick även Sercan visa varför Fatih Terim gett honom förtroende i Turkiska landslagstruppen.

Annars var Bursaspor märkbart nervösa i början av matchen och hade svårt att visa kyla framför Kasimpasa målet. Kasimpasa visade sig vara ett fysiskt starkt lag som hade marginalerna med sig i första halvlek. Med ett stort bollinnehav för Bursa kunde första halvlek sluta 0-0.

Kasimpasaspor fick även försvara sig i andra halvlek. I den 50:e minuten fick Erhan bollen i ett misstänkt offside läge, Ivankov lämnade målet men missbedömde (halkade) vid utrusningen och Erhan hade helt öppet mål. 0-1 till bortalaget via fint kontringsspel.

Kasimpasaspors ledning varade i 5 minuter. I en brutal kapning strax utanför bortalagets straffområde fick Bursa en frispark. Ali Tandogan stegade fram, slog ett inlägg mot starffpunkten och Zapotochny nickade snyggt in bollen. Helt otagbart för målvakten och det stod 1-1.

6 minuter efter kvitteringen får Sercan en smörpassning efter fint arbete från Volkan Sen och får stadion att explodera via sitt första mål för säsongen.

Kasimpasaspor spelar som ett slaget laget efter 2-1 målet och det blir inte bättre när Scheusschner skadar sig i den 70:e minuten och laget hade förbrukat sina 3 byten…

Bursaspor tar en välförtjänt hemmaseger i premiäromgången.

********************************************

Plats: Bursa Atatürk
Domare: Taner Gizlenci,
Bursaspor: Ivankov, Ömer, Zapotocny, Ali Tandogan, Mustafa, Bekir (89’ Ramazan), Hüseyin, Volkan (81’ Veli), Ozan, Turgay (73’ Shin), Sercan
Kasimpasaspor: Tolga, Galiassi, Pavlik, Ali Günes (67’ Ömer), Alpaslan (51’ Yekta), Merthan, Martin, Boukhari (46’ Moritz), Erhan, Keller, Scheusschner
Varningar: 65’ Turgay, 80’ Volkan, 89’ Ali Tandogan (Bursaspor),
30’ Ali Günes, 47’ Pavlik, 51’ Erhan, 90’ Keller (Kasimpasa)
Målen: 55’ Zapotocny, 61’ Sercan (Bursaspor),
50’ Erhan (Kasimpasa)