Lagbanner
Inför: Bursaspor - Fenerbahce

Inför: Bursaspor - Fenerbahce

Två lag i form gör upp. Kan Bursaspor krympa avståndet till toppen eller skall Fenerbahce haka på Galatsaray i kampen om ledarstolen?

Inför femte omgången på Süper Lig möter Bursaspor en av förhandsfavoriterna till titeln, Fenerbahce på hemmaplan. Detta blir dem bägge lagens 81:e möte och hemmalaget satsar på att krympa avståndet till Fenerbahce som för närvarande har fyra raka vinster på dem första fyra omgångarna i ligan.

Lagens totala 80 möten sedan 1967 har slutat med 40 vinster för Fenerbahce och 12 för Bursaspor medan 28 matcher har slutat oavgjort. Förra året vann Fenerbahce sin hemmamatch med 5-2 och Bursaspor slog tillbaka med 2-1 vinsten på Atatürk stadion.

Det är dock så att dem tio senaste matcherna har varit ganska jämna mellan klubbarna;

2002-2003
Fenerbahce - Bursaspor 7 - 1 , Bursaspor - Fenerbahce 2 - 1

2003-2004
Bursaspor - Fenerbahce 2 - 2 , Fenerbahce - Bursaspor 3 -1

2006-2007
Fenerbahce - Bursaspor 0 - 1 , Bursaspor - Fenerbahce 0 - 4

2007-2008
Bursaspor - Fenerbahce 1 - 1 , Fenerbahce - Bursaspor 0 - 2

2008-2009
Fenerbahce - Bursaspor 5 - 2 , Bursaspor - Fenerbahce 2 - 1


Fenerbahce
Fenerbahce har satsat hårt inför denna säsong efter genomklappningen i fjor då dem inte kom femma i ligan, förlorade finalen i cupen och åkte ut tidigt i Champions League. Klubben har via Andre Santos och Cristian Baroni fått ett större bredd på sitt mittfältsspel och förstärkts starkt av fjolårets succéback från Sivasspor, Fabio Bilica. Säsongen har alltså börjat på bästa möjliga vis för Fener och man ligger hack i häl med största rivalen Galatasaray som igår tog sin femte raka seger i ligan.

I Fenerbahce saknas avstängde Emre Bölezoglu och skadade Deniz Baris. Dock är det oklart vilka av spelarna som är ”fit for fight” då man har en hel del som spelat för sina respektive landslag under veckan.

Preliminär startelva:
Volkan

Gökhan - Lugano -Bilica - Carlos

Kazım – Cristian - M.Topuz - Vederson

Alex -Güiza

Bursaspor
Läget i Bursaspor är över förväntan inför mötet mot Fener. Träningsmatchen mot Eskisehir under landslagsuppehållet slutade med en 2-0 seger och nyförvärvet Batalla (uttal Batta-cha) satte både målen. Batalla har sedan övergången inte startat någon match i ligan pga. vissa premisser med UEFA samt att han inte varit formligen redo för spel i 90 minuter. Argentinaren förväntas dock att ta en plats bredvid eller strax bakom Sercan i anfallet.

Bursa har startat säsongen ganska godkänt med två vinster, en oavgjord och en förlust på dem fyra första matcherna. Det har gått en evighet sedan man förlorade en match på hemmaplan framför sina fanatiska hemmafans och målet är att bibehålla denna fina svit efter kvällens omgång.

Preliminär startelva:




-BURSASPOR – FENERBAHCE-

Plats
Bursa Atatürk Stadion (19 000)

Tid
13 September 2009,  Avspark kl 20:00

Sändning
Lig TV

Domare
Deniz Coban

Ilker Temocin2009-09-13 14:27:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor