Lagbanner
Inför: Bursaspor-Istanbul BB

Inför: Bursaspor-Istanbul BB

Bursaspor fortsätter jakten och ställs mot "kommunalarna" från Istanbul, IBB. Kravet på seger är stort för att haka på Galatasaray och Fenerbahce i toppen.

Två formstarka lag möts i Bursa, i den tionde omgången av Süper Lig. Bursaspor tar emot Istanbul Büyüksehir Belediyespor som har tre raka vinster i ligan. Bursaspor däremot vill säkerligen fortsätta den fina sviten av fyra raka vinster.

Bursaspor
Senaste matchen mot Denizlispor blev onödigt spännande då Zapotochny avgjorde i absolut sista sekunden till Bursaspors fördel som innebar en 3-2 vinst. Detta betydde att Bursaspor bevakade sin tredjeplacering i tabellen. Nu blickar vi mot dagens match.

Tränaren Ertgrul Saglam antydde i en presskonferens att Bursaspor är på rätt väg, men har en bit kvar innan man kan suga på karamellen. Vad han menar med det lämnar vi åt sidan…

I Bursaspor är Sercan Yildirim tillbaka efter sin skada. Även Yenal är skadefri och vi förväntar att dem båda är rejält spelsugna efter en tids vila. Målvakten, den bulgariska landslagsmannen, Dimitar Ivankov är fortfarande skadad och missar matchen. Dock så beräknas han vara tillbaka fortare än vad man räknade med och kanske är tillbaks till nästa match. Noterbart är att nästa målskytt för Bursaspor kommer att göra klubbens 1500:e mål och bli historisk.

Preliminär laguppställning:

Yavuz

Ali T, Zapo, Ömer, M.Keceli

Ergic, Hüseyin, Volkan

Batalla, Sercan, Turgay

IBB
Istanbul Belediye vann senast mot Manisaspor på hemmaplan med 1-0.
Laget befinner sig på nionde plats i tabellen med 12 gjorda mål och lika många insläppta. Sex (hälften!) av målen släppte dem in mot Trabzonspor. Det är ofta tufft och svårt att möta ett lag som Istanbul Belediye, som ständigt maler vidare oavsett utgångsläge.
IBB har en bra tränare, Abdullah Avci, som i veckan sa att han är rätt så nöjd med lagets prestationer i ligan men har för avsikt att placera klubben högre upp i tabellen. Detta låter inte helt orealistiskt av en man med fötterna på jorden.

Sportchefen i IBB, Kamil Dizar, offentliggjorde även han förväntningarna på matchen: ”Bursaspor är ett riktigt bra lag med fantastiska fans.Vi åker till Bursa för att slå dem, eftersom vi anser att det är en av våra stora konkurrenter i tabellen"

Hos bortalaget saknas följande spelare Hasagic, Barbosa, Taner, Gökhan , Ali, Nsumbu och Iskender inför det viktiga mötet med Bursaspor.

Direktsändning
Lig Tv har börjat skämma bort oss på allvar! Det är den andra raka matchen i rad som dem sänder direkt, med start klockan 15:00 (lördag). Domare i matchen är Koray Gencerler.

Rahmi Ertaban2009-10-23 23:23:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor