6-0, Slakten i BURSA…
Fantastisk laginsats!

Bursaspor körde över Istanbul BB med tennissiffror. I och med seger fick Bursa klubbens bästa start någonsin och gick upp på andra platsen i ligan.

BURSASPOR: 6 - ISTANBUL BB: 0

Stadion: Bursa Atatürk
Domare Koray Gencerler
Bursaspor: Yavuz, Ali, Zapotocny, Ömer Erdogan, Mustafa, Volkan (77’ Bekir Ozan), Hüseyin (81’ Kirita), Ergic, Ozan Ipek (68’ Sercan Y), Batalla, Turgay
Istanbul Büyüksehir Belediyespor: Oguzhan, Marcin, Cesario, Metin, Ekrem, Zeki (14’ Okan)(23’ Oguz), Sylla, Efe, Ibrahim, Serhat, Tum (70’ Gökhan)
Målen: 12’ Ömer Erdoaan, 16’ Ozan Ipek, 43’ Batalla, 66’ Volkan, 74’ Turgay, 81’ Ali (Bursaspor)
Gula Kort: 45’ Sylla, 62’ Ibrahim A (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
Röda Kort: 56’ Sylla, 62’ Ibrahim A, 90+1’ Okan B (Istanbul Büyüksehir Belediyespor)

Livet leker om man älskar ett lag som Bursaspor!

Bursaspor stod för en fantastisk prestation och var äckligt ruggiga i gårdagens ”blodbad” på Atatürk stadion. Tennissiffrorna 6-0 var i underkant om vad som skulle kunna ske när laget, ganska förståeligt, sänkte farten under dem sista 20 minuterna.

Matchen började riktigt bra för Bursa då lagkaptenen Ömer Erdogan påpassligt gick till historien som klubbens 1500:e målgörare och gav ledningen i den 12:e minuten till Bursaspor.

Detta var frukten av det höga press som laget sätter på sina motståndare, likt matchen mot Denizlispor i förra omgången. Aggressiviteten skulle visa sig vara ett segervapen då Ozan Ipek kontrade in tvåan fyra minuter senare och matchen kändes helt avgjort efter 16 minuters spel!

Istanbul försökte komma tillbaks och var riktigt nära på en cykelspark som Yavuz Eraydin i Bursamålet reflex räddade i mitten på första halvlek. Då steg Batalla (Batall Gazi) fram och dundrade in 3-0 strax innan halvtidsvilan i en exploderad Atatürk stadion! Vad var det på gång i Bursa?!
Minuten efter mål får Kanfory Sylla ett gult kort för att ha sparkat ner Ozan Ipek vid långlinjen.
Det gula kortet på Sylla visar sig vara förödande för Istanbuls del, då denne får sitt andra gula i den 56:e minuten och får lämna sina lagkamrater med 10 man. Protesterna är massiva och domaren väljer att inte varna fler Istanbul spelare, trots att man knuffar och skriker på honom som i min värld är klara varningar.

Med 3-0 och frustration över utvisningen, rinner bägaren över för Istanbulspelarna. I den 62: minuten stoppar domaren spelet för att varna en gnällig Ibrahim Akin i Istanbul BB. När denne dessutom ”handgripligen” försöker konfrontera domaren får han sitt andra gula och rött! Sedan börjar kaoset och ett tag trodde jag att han skulle behöva avbryta matchen för att garantera sin egen säkerhet undan dem rosrasande spelarna och framförallt Ibrahim Akin. Fyra minuter senare startar spelet och Bursaspor ökar på sin ledning till 4-0 via Volkan Sen. I den 74:e frispelas Turgay Bahadir av Batalla och Bursa ökar till 5-0 när Turgay rundar Istanbulmålvakten Oguzhan.

Bursaspor drar ner på farten och försöker spela klart utan att ta risker. Men det redan så sargade bortalaget bjuder till fler luckor och Ali Tandogan kan slutställa resultatet till 6-0 på Ivan Ergics delikata krossboll. Inhopparen Kirita nickar dessutom bollen i ribban på en hörna i den 89:e minuten, och ni förstår säkert att matchen kunde ha slutat tvåsiffrigt om Bursaspor hade fortsatt pressa på.

I den 90:e minuten får skadade Okan Buruk (på bänken) rött kort för protester mot fjärdedomaren. Senare får även Istanbuls assisterande tränare Arif Erdem rött.

Matchen slutar 6-0 och Bursaspor går upp på andra plats i tabellen med en match mer spelade än topplagen Galatasaray och Fenerbahce som ikväll möts i det omtalade Istanbulderbyt.