FB 2-3 Bursa: Fin skalp i Kadiköy *uppdaterat med bilder*
Ombytta roller efter cupförlusten mot Fener...

Bursaspor stod för en omöjlig vändning borta mot Fenerbahce och fick med sig samtliga poäng.

Ozan Ipek blev stor matchvinnare med en assist och två mål i matchens slutskede i den svåra bortamatchen mot Fenerbahce.  Bursaspor fansen visade som vanligt stort intresse och följde sitt lag i "fiendeland". Inte en stol stod tom i den avsedda bortasupporter sektionen på Sükru Saracoglu stadion. Matchen gällde en hel del för båda parterna eftersom det bara skiljde ett par poäng dem emellan i tabelltoppen.

Matchen började i ett rasande tempo och Fenerbahce var efter 20 spelade minuter i ledning med 2-0. Ett omöjligt och tråkig scenarie för Bursaspor fansen som dock skulle sluta desto roligare efter 90 spelade minuter.

Fenerbahce som sett möjligheten efter tabell ettan Galatasarays poängtapp i helgen var heltaggade och satte i högsta växeln i matuchens inledning. Alex var på strålande spelhumör och gav FB ledningen ganska omarkerad och landsmannen Dos Santos klackade skrattretande och snyggt in 2-0 efter ett hårt inlägg av Vederson. Guiza missade ett friläge för Fenerbahce medan Bursaspors Volkan Sen hade ett skott i stolpen efter detta.

Bursaspor fick efter denna otroligt oroväckande inledning till en kvittering via ett nickmål av Batalla i den 26:e minuten. Ett väldigt viktigt mål som gav mod till Bursaspelarna inför andra halvlek.

I andra halvlek var Bursaspor som ett helt annat lag och det kan sägas att detsamma gällde Fenerbahce. Bursaspelarna malde på och försökte få till ett reducering, medan Fenerbahce spelarna mer eller mindre började göra en hel del induviduella misstag.

Reducering skulle komma på en indirekt frispark som Ozan Ipek, via Baronis ben, knorrade otagbart in bakom målvakten Volkan i FB målet.

Fenerbahce satsade alla kort framåt i matchens slutskede men en slarvig rensning av just Baroni kunde bädda för att Bursaspor kontrade in segermålet i slutminuten via Ozan Ipek.

Resultatet innebar att Bursaspor på allvar hänger med i toppstriden med en match mindre spelad en toppkonkurrenterna Galatasaray och Fenerbahce.

FENERBAHCE-BURSASPOR

Plats: Sükrü Saracoglu, Kadiköy Istanbul
Domare: Bülent Yildirim
FENERBAHCE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (89' Gökhan Ünal), Deniz Barıs, Bilica, Andre Santos, Özer (34' Önder), Cristian, Emre Belözoglu, Vederson, Alex, Güiza (70' Semih)
BURSASPOR: Ivankov, Ali Tandogan, Ömer, Ibrahim, Yenal (46' Mustafa), Volkan, Hüseyin, Batalla (71' Iglesias) , Ergic (85' Bekir), Ozan Ipek, Turgay
Målen: 5' Alex (Fenerbahce), 21' Santos 26' (Fenerbahce) Batalla (Bursaspor), 85' & 92' Ozan Ipek (Bursaspor)
Varningar: Alex (Fenerbahce), Mustafa (Bursaspor)