Lagbanner
Skandalscener i Diyarbakir, matchen avbröts! *Uppd. m Video*
Skandalscener i Diyarbakir

Skandalscener i Diyarbakir, matchen avbröts! *Uppd. m Video*

Mardrömslika scener och stora upplopp i Diyarbakir! Dagens match avbröts i den 17:e minuten efter att den assisterande domaren träffats av en stor sten.

Matchen i den 24:e omgången mellan Diyarbakirspor och Bursaspor fick avbrytas pga stora oroligheter i staden Diyarbakir. I något som kan beskrivas som ett upplopp i ordets rätta bemärkelse blev Bursaspor stenade och attackerade innan och under matchen av Diyarbakir fansen. 

Det hela började med att spelarna först blev attackerade på väg till stadion och under uppvärmningen. En blödande fotograf fick köras till sjukhus efter att en sten träffat honom i ansiktet innan matchstart. Nationalsången blev utvisslad och domarna valde trots orolighterena att starta matchen...

Bursasporspelarna fick gång på gång avbryta inkast-  och hörnförsöken och domaren Mustafa Abitoglu bad om flera annonser av ansvariga för att få bukt på oroligheterna. 

Måttet blev rågat när den assisterande domaren blev träffad av en stor sten och Abitoglu valde att avbryta matchen.

Stora upplopp utspelar sig just nu kring stadion. Bursaspors spelarbuss har attackerats och spelare som klubbansvariga sägs vara skadade. Dessa har i skrivande stund fått uppsöka skydd i en närliggande polisstation.

Uppdaterat :

Länk till oroligheterna.

Efter matchen

16:15: Laget är just nu på flygplatsen. Bursaspors Ozan Ipek till BursasporTV: "Vi är i chocktillstånd. Jag har aldrig varit så rädd för mitt liv. Det är ett under att vi lever under dessa omständigheter. Nu vill vi bara hem. Denna match skulle aldrig ha blåsts igång!"

17:20: Samtliga spelare och ledare mår efter omständigheterna bra och väntar på att åka hem. Hela gruppen är samlad på flygplatsen.


Mer om händelserna kommer!

Ilker Temocin2010-03-07 00:55:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor