Lagbanner
TEKSAS invasion väntar Istanbul!

TEKSAS invasion väntar Istanbul!

Fansen har fått fnatt! Två dagar innan Bursaspors bortamatch mot Istanbul BB, hade det redan sålts 10,000 biljetter till Bursafansen. Men det väntas dock dyka upp det dubbla på matchdagen...

80 stycken bussar står startklara i Bursa! 

Ett långt kollon av grönvita fans gör sig redo att invadera Istanbul på fredagen då Bursaspor möter Istanbul BB på gigantiska Olimpiyat Stadyumu. Då räknar man inte in fans som tar sig till matchen på egen räkning. 

Bursaspors supportergrupp Teksas har redan tidigare varit erkänt trofasta sitt lag, hemma som på bortamatcher. Men frågan är om det har skådats något liknande i ligan, då så många bortasupportrar har rest till en annan stad för att stötta sitt lag. Tidigare har Istanbul BB stått som värd för tusentals bortasupportrar, men då har majoriteten varit bofasta i just Istanbul.

En annan kul nyhet var att FIFA idag uppmärksammade Bursaspors frammarsch i ligan och antydde att det är revolutionerande att Bursa är på väg att riva en stor barriär och skriva turkisk klubbfotbolls historia. Mer om den artikeln kan ni läsa här.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi

Istanbul BB, som till vardags inte har så många fans på sina hemmamatcher, kommer säkert att få en rejäl klirr i kassan. 10000 biljetter har redan sålts och det förväntas att det dyker upp många fler än beräknad då Bursaspor är på väg mot mästartiteln och mot ett av ligans största skrällar i mannaminne!

Hemmlaget befinner sig på en respekterande 8:e plats i ligan med 40 plockade poäng och har varit väldigt stabila då man mött sina grannar i dem övriga Istanbullagen. Tyvärr verkar klubben vara i psykisk obalans då ledare och spelare har misstänkts vara delaktiga i det uppmärksammade spelhärvan i Europa som UEFA avslöjade för ett tag sedan. Assisternade tränaren Arif Erdem, spelarna Taner Gülleri och Kenan Hasagic arresterades tidigare i veckan. Dessa släpptes dock igen efter förhör. Intressant och se hur detta kommer att påverka lagets prestationer på plan. 

Som om allt detta inte var nog så har flera spelare drabbats av skador. Herve Tum, Zeki Korkmaz, Gökhan Kaba, Ergün Berisha och Gökhan Süzen är alla skadade och förväntas inte spela.

Bursaspor

Med 8 omgångar kvar har Bursaspor allt i egna händer att stå som mästare i Turkiet efter totaldominans av Istanbullagen Galatasaray, Fenerbahce och Besiktas. En total dominans, förutom då Trabzonspor hade sin storhetstid på 70 och tidig 80-talet, så har inga övriga klubbar lyckats förmå att stå som segrare i Turkiska högsta ligan.

Bursaspor kommer till spels med 6 raka vinster i ligan. Man har inte förlorat en match sedan december 2009 och är 5 poäng före närmaste toppkonkurrenten Galatasaray. Bursaspors match är riktigt viktig då Galatasaray möter en annan toppkonurrent, ärkefienden Fenerbahce till helgen. Ett högintressant möte som just kommer intressera Bursaspor onekligen i ligans fortsatta uppgörelse. 

Inga skador eller avstängningar finns att rapportera i Bursalägret. Lagens tidigare möte denna säsong slutade med en förkrossande seger för Bursa då man vann med 6-0. Lagens inbördes talar öven för Bursa, då man på 5 matcher har tagit 3 segrar och spelat en oavgjord mot Istanbuls 1 vinst.

O SENE BU SENE!

Matchinfo: 
Istanbul BB - Bursaspor
Plats
: Olimpiyat Stadi , Istanbul
Avspark: Fredagen den 26/3 kl 19:00
Domare: Bünyamin Gezer
Sändning: LigTV (DIREKT)
 

Ilker Temocin2010-03-25 22:30:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor