Bursa nära titeln!
Ni är så nära nu....

Bursaspor lyckades att ta tre viktiga poäng mot Antalyaspor och sätter nu pressen på dom övriga konkurrenterna. Målvakten Ivankov och lagkaptenen Ömer visade vägen då man hemmavann med 2-1.

Süper Lig ledarna Bursaspor fortsätter att jaga titeln efter förra veckans snöpliga förlust mot Istanbul BB.

Omgångens hemmamatch mot Antalyaspor var mycket viktig, trots detta så hamnade Bursa i ett tidigt underläge då Antalyaspor tog ledningen tidigt i den 7:e minuten på en snabb omställning via Necati Ates. Trots det tidiga målet var fansen otroliga i inledningen av matchen och sjöng som aldrig förr på Atatürk stadion. Spelarna visade tendenser på stress men detta skulle försvinna ju längre matchen gick.

Bursaspor replikerade ganska omgående i den 14:e minuten, via den snabba anfallaren Sercan då han fälldes av Orhan Ak i Antalyaspors strafområde. Domaren Bülent Yildirim tvekade inte och pekade på starffpunkten. Bursaspor målvakt Ivankov stegade fram och satte straffen säkert bakom Ömer i Antalya målet. Bursaspor var ytterst nära att uttöka sin målskörd minuten senare via Batalla men bollen täcktes av Antalyaspors backar framför målgården.

Hemmalaget kom inte riktigt upp i tempo under senare delen av halvleken och lagen gick till halvtidsvilan med ställningen 1-1.

Andra halvleken första 10 minuter var det en viss Antalya övertag som dock inte kunde skapa några farliga chanser mot Bursamålet. Bursaspor malde vidare, visade kämparglöd, tog över taktpinnen. Sercan visade stor vilja och oroade ständigt Antalyabackarna med sin snabbhet.

I den 78:e minuten exploderade hela stadion! På en fast situation förvaltade Ozan Ipek, Ali Tandogans inlägg och skottpassade lagkapten, tillika mittbacken Ömer Erdogan som omarkerat kunde ge Bursaspor ledningen med 2-1. Målskytten firade med den typiska målskesten "krokodilen"! Ett livsviktigt mål för  Bursaspor i jakten på sin första titel i den turkiska ligan.

Under dem kvarvarande minuterna bevakades ledningen och trots att Antalya var ytterst nära en kvittering i slutsekunderna så kunde Bursa pusta ut med en mycket viktig trepoängare!

Notering: Fansen stod för ett imponerande arbete som vanlig med sitt stöd, och en bild från TIFOT är värt att nämna i matchenrapporten. "Ni är så nära att skänka oss frid" stod det...

BURSASPOR-ANTALYASPOR 2-1