Lagbanner
Analys: Önsketänkande...

Analys: Önsketänkande...

"Om Kasimpasa mot alla odds skräller mot Fener, och Bursaspor lyckas vinna över svåra Galatasaray på bortaplan så kan undertecknad sticka fram hakan och påstå att ligan är avgjord.... och historiens värsta skräll är ett faktum!"

2009-10 säsongen närmar sig sitt slut och det återstår 4 kritiska veckor av en av dem mest spännande uppgörelserna i Süper Lig's historia. Söndagens resultat mellan Kasimpasaspor-Fenerbahce (klockan 14:00) och Galatasaray–Bursaspor (18:00) kommer att spela stor roll i hur ligan kan sluta den 16 maj 2010! 

Läget för tabellettan Bursaspor, tätt följt av Fenerbahce och Galatasaray kan få en antiklimax på söndag. Först möter Fenerbahce, en poäng bakom Bursaspor, Kasimpasaspor på bortaplan i en match som intresserar just Bursaspor och Galatasaray som spelar kvällsmatchen. För Galatasarays del blir denna match sista chansen på att eventuellt få hänga med på en titelchans eller Champions League (CL) äventyr. För att klargöra det hela, så går ettan och tvåan till CL och Galatasaray vill säkerligen inte spela i Europa ligan nästa år igen. 

Bursaspor i sin tur har stått för en smärre bragd denna säsong. Klubben har slagit ett eget personligt rekord i samlade poäng och har allt i egna händer för att ro hem klubbens första historiska mästerskap i TSL genom tiderna. En vinst mot borta mot Galatasaray skulle ge klubben en stor fördel i dem återstående tre omgångarna då Bursa får tre gratis poäng mot degraderade Ankaraspor i den näst sista omgången.

Tabellen inför omgång 31:
1 Bursaspor 30 20 5 5 65
2 Fenerbahce 30 20 4 6 64
3 Galatasaray 30 18 6 6 60
4 Besiktas 30 16 9 5 57


Resultatet efter Kasimpasaspor och Fenerbahce matchen kommer säkerligen att påverka matchbilden i Galatasaray - Bursaspor matchen. Vid en eventuell vinst för Fenerbahce, så kommer både Galatasaray och Bursa att gå på knock, då ett oavgjort resultat inte kommer att gynna något utav lagen. 

Men om Kasimpasa mot alla odds skräller mot Fener, och Bursaspor lyckas vinna över svåra Galatasaray på bortaplan så kan undertecknad sticka fram hakan och påstå att ligan är avgjord.... och historiens värsta skräll är ett faktum!


Ilker Temocin2010-04-24 13:30:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor