Lagbanner
Inför: Bursaspor–Kayserispor

Inför: Bursaspor–Kayserispor

Med 180 minuter kvar på säsongen 09/10 så är det faktiskt så att Bursaspor är på god väg att skriva historia. Mot Kayserispor är det bara tre saker som gäller. Blod, Svett och … SEGER!


Enda utvägen: 3 poäng! 

Vi går in på dem sista tre omgångarna i årets upplaga av Süper Lig och vilken säsong det har varit! Bursaspor som aldrig vunnit ligan har nog aldrig varit så nära som dem är i år. Laget har plockat ihop 66 poäng, en poäng mindre än toppkonkurrenten Fenerbahce på 67 poäng. 

Men nu är det så att Bursaspor har Ankaraspor kvar att inkassera tre givna poäng från i nästa omgång. Ankaraspor har som bekant blivit tvångsnedflyttade tidigare under säsongen och alla deras matcher har gett dem övriga lagen 3-0 segrar. Inför en förväntansfull hemmapublik gästas Kayserispor i veckans match och eftersom laget ”tappade” 2 poäng i jakten på titeln, förra veckan mot Galatasaray (0-0), så finns det inget annat en seger på tapeten för dem grönvita spelarna. 


Så här ser tabelläget ut för närvarande följt av kvarvarande matcher: 

1. Fenerbahce (67 p): Eskisehirspor (Hemma), Ankaragücü (Borta), Trabzonspor (Hemma)
2. Bursaspor (66 p): Kayserispor (Hemma), Ankaraspor (-) , Besiktas (Hemma)
3. Galatasaray (61 p): IBB (Borta), Antalya (Hemma), Genclerbirligi (Borta) 

Kayserispor har i år, på dem hittills 31 spelade omgångar, skrapat ihop respektfulla 50 poäng och placerat sig på 8:e plats i ligan. Klubben har fortfarande chansen att komma femma, som skulle innebära en Euro league plats och kommer således inte vara en enkel nöta att knäcka för Bursaspor gänget. Samtidigt har Kayserilaget ligans skyttekung i truppen, anfallaren Ariza Makukula, som Bursa bör se upp med. Lagens förra möte slutade med en komfortabel 3-0 seger för Kayserispor och Bursaspor har revansch att kräva från den plattmatchen.

I Bursa är mittbacken Zapotochny avstängd efter att felaktigt blivit utvisad i matchen mot Galatasaray i förra omgången. Detta innebär att ”Zapo” även missar sista matchen då han har en klausul som hindrar honom från spel mot Besiktas, där han kom ifrån som lån och backen har således spelat färdigt för säsongen. Turligt nog så har vi inga skador eller avstängningar att rapportera inför matchen. 


Preliminär startelva:
Ivankov 
Ali Tandogan
Ömer Erdogan
Ibrahim Öztürk
Mustafa Keceli 
Volkan Sen
Hüseyin Cimsir
Ivan Ergic
Ozan Ipek

Turgay Bahadir
Sercan Yildirim


OBS! Matchen kommer att sändas av LigTV Digitürk kanal 201 samtidigt som Fenerbahce och Galatasaray spelar sina respektive matcher. 

**********************************

BURSASPOR-KAYSERISPOR 

Plats: Bursa Atatürk stadion
Avspark: 2010-05-01 kl. 19:00
Domare: Abdullah Yilmaz
TV: LigTV direktsänder

Ilker Temocin2010-05-01 00:28:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor