Lagbanner
"Hur vi blev mästare…" DEL 2
1-0 vinsten mot Galatasaray

"Hur vi blev mästare…" DEL 2

I omklädningsrummet efter Galatasaray vinsten förväntade vi oss en euforisk Ertugrul Saglam. Men han var dämpad, ”Man vinner inte ligan med en vinst. För att, skulle ni inte behålla samma form under resten av säsongen så är all denna glädje förgäves!”

”Mina vänner… När jag valde att coacha detta lag så var det på grund av er. Detta förtroende väger inte så lätt så att och kommer således inte att ta sluta på grund av ett par dåliga resultat! Vi må ha förlorat mot Fenerbahce idag, men detta är inte slutet för det. Vi kan slå dem på deras hemmaplan! Om Fenerbahce spelarna utnämns till hjältar idag, så kan även vi efter matchen på Sükrü Saracoglu, bli hjältar…”

Efter detta tal av Ertugrul Saglam, dämpades dem sura minerna i vårt omklädningsrum. Jag och mina lagkamrater satt och tittade på varandra, men ingen förmådde att säga ett ord den kvällen. Men en sak var säkert, vi var inte ledsna längre.

Chefens tal hade påverkat oss märkbart, detta märkte vi på resultaten. I dem fem följande matcherna vann vi 5 raka och gjorde 18 mål, vi hade häng på topptrion Galatasaray, Kayserispor och Fenerbahce. 6-0 vinsten hemma mot Istanbul BB tillägnade vi Ertugrul Saglam. Detta var det minsta vi kunde göra efter plattmatchen mot Fenerbahce omgången innan. 14 omgångens match mot Galatasaray var ännu en milstolpe för oss. Matchen stod 0-0 ett bra tag, Vi skapade flertalet chanser men kunde inte göra mål. I 57:e minuten fick jag en gyllene chans skänkt från gud. Mitt avgörande mål som gav oss vinsten fick stadion att explodera. Vi kände oss oövervinnliga nu. Fansen började sjunga om titeln!

I omklädningsrummet efter Galatasaray vinsten förväntade vi oss en euforisk Ertugrul Saglam. Men han var dämpad: ”Man vinner inte ligan med en vinst. För att, skulle ni inte behålla samma form under resten av säsongen så är all denna glädje förgäves!”

Ännu en gång blev det knäpptyst i omklädningsrummet. Ingen sa ett ord…

Att han hade rätt, märkte vi veckan därpå då vi skulle spela mot Kayserispor på bortaplan. Den kvällen spelade vi säsongens sämsta match och förnedrades med 0-3. Samtidigt vann Fenerbahce mot Eskisehir och helt plötsligt var vi tillbaka på ruta ett igen. Kayserispor gick upp i ligaledning och jag tror inte att resultatet var väntat, inte ens för Kayserispelarna själv. Fotboll är en underlig sport. Jag led verkligen över Ankaraspors öde då dem tvångsnedflyttades. Men jag ljuger om jag säger att jag skulle vilja mött dem efter Kayserispormatchen. Istället fick vi som alla andra tre gratispoäng, en välbehövlig vila och psykisk återhämtning. Nu följde ett välbehövligt vinteruppehåll…

Fortsättning följer…

Ilker Temocin2010-05-21 23:18:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor