Lagbanner
Inför: Galatasaray-Bursaspor
0-0 matchen från förra säsongen...

Inför: Galatasaray-Bursaspor

Mästarna Bursaspor vill bryta en artonårig trend i Ali Sami Yen.

Söndagens toppmatch kommer utan tvekan stå mellan fjolårsmästarna Bursaspor och Galatasaray. Både lägren har satt 3 poäng som mål där hemmalaget Galatasaray spelar inför sin hemmapublik vars tålamod börjar ta slut. Gala som startade ligan med en förlust borta mot Sivasspor och som endast fick 2-2 mot ukrainska Karpaty. För att inte tala om, det som enligt egna fansen, hamnat på efterkälken efter lokala konkurrenterna Besiktas och Fenerbahce under Silly Season verkar ha mycket större press på sig än gästerna Bursaspor.

Bursaspor har till skillnad från Galatasaray redan garanterat spel i den finaste av cuper, Champions League och segrade i premiären mot Konyaspor. Bursaspors fans är till skillnad från Galas i en annan symbios med den egna klubben och styrelsen. Harmoni råder i klubben. Tränaren Ertugrul Saglam poängterade igår att han räknade med att Bursa hade alla förutsättningar att ta hem alla 3 poäng på söndag. 

Galatasaray leder inbördes möten
Galatasaray som är en av ligans mesta mästare har en förkrossande statistik mot Bursaspor. Men tiderna har förändrats och likaså statistiken under dem senare åren. I dem senaste 15 mötena lagen emellan (9 i ligan, 3 i cupen och 3 i träningsmatcherna) har Bursaspor 5 segrar, 4 oavgjorda och 6 förluster. Förra säsongen vann Bursa hemma med 1-0 och spelade oavgjord på Ali Sami Yen i en mållös match. En detalj som talar emot Bursaspor är att man inte vunnit på Ali Sami Yen på 18 år.

Status i dem både lägren
I Bursaspor saknas Turgay Bahadir som skadade sig mot Konyaspor. Nyförvärvet Insua har återhämtat sig från skadan han drog på sig under försäsongen. Såvida han deltar eller inte är oklart men han har tagits ut i truppen som åkte till Istanbul under lördagen.

Hos Galatasaray rapporteras det om skador på Mehmet Batdal, Mustafa Sarp och Hakan Balta som troligtvis hinner bli klara till matchstart. Lorik Cana, Juan Pablo Pino och Sabri Sarioglu missar definitivt matchen.

Förväntad startelva i Bursaspor:


Galatasaray SK – Bursaspor
Plats: Istanbul Ali Sami Yen
Datum: 22.08.2010
Klockan:20:00
Direktsänds: LİG TV
Domare: Abdullah Yimaz

Ilker Temocin2010-08-21 21:55:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor