Lagbanner
CL lottningen: Bursaspor i Grupp C

CL lottningen: Bursaspor i Grupp C

Manchester United, Valencia och Glasgow Rangers blir Bursaspors motståndare i Champions League, den finaste av alla tävlingar för klubblag…

Igår kväll satt jag och följde lottning på Eurosport. Det var mycket känslor, stolthet, spänning och glädje rus i kroppen. Mitt Bursaspor var just på TV i fotbollens finrum och skulle lottas in i en av grupperna. Mitt Bursaspor som för bara sex år sedan var med om att åka ut från Süper Lig, som kämpat tillbaka och visat att den turiska fotbollen inte bara består av Galatasaray, Fenerbahce och Besiktas. För att inte tala om supportrarna till detta Bursaspor. Detta är frukten av vårt tålamod.

När Bursaspors namn dök upp ur lottskålen fylldes mina ögon med tårar av stolthet… 

Ett oförglömligt ögonblick! 



Vi hade lottats in i Grupp C mot Man U, Valencia och Rangers. Detta var en dröm som gått i uppfyllelse för Bursaspor och dess trogna fans. För första gången i historien gör klubben debut i Champions League. Det har tagit klubben 47 år att ta sig hit och det är så spännande så att man ryser.

Ska man vara nöjd med lottningen då? 

Ja, det tycker jag faktiskt. Manchester United blir ju självklara favoriter. Men sen kan det bli väldigt rörigt bakom engelsmännen, en köttmarknad, blodig och svettig som bara den! Bursaspor får inte vika ner sig en tum mot något av lagen, trycka gasen i botten direkt och spela som man gjort i ligan. 

Detta kan gå vägen om vi ger allt, det är jag övertygad om! 

Resten av grupperna:




Ilker Temocin2010-08-27 12:20:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor