En liter Cola och en tändare...
Tråkiga bilder i Gaziantep...

..samt ett par idioter på läktaren satte stopp på omgångens sista match i Süper Lig. Mötet mellan Gaziantepspor och Bursaspor bröts av domaren då assisterande lämnade sin post blödandes.

Måndag kvällens match mellan Gaziantep och Bursa fick ett tråkigt slut då ett par sk. supportrar till Gaziantepspor inte kunde behärska sina känslor efter två "kontroversiella" beslut av domaren Deniz Coban.

Händelserna startade efter minut 53 i andra halvlek då Bursaspor helt rättvist fick en hörna som inte gillades av delar av hemmapubliken. När Ali Tandogan var på väg till hörnflaggan landar ett par petflaskor med cola ett par meter från honom och den assisterande domaren. Huvuddomaren Deniz Coban uppmärksammar detta och plockar upp flaskorna för att lämna dem till fjärdedomaren. Detta är i min mening en rätt onödig jäst som tänder till publiken lite extra.

I nästkommande hörnspark hamnar Bursaspors Ömer Erdogan och Gazianteps mittback i en luftduell som ser ut som en misstänkt frispark i Gazianteps favör. Ömer ser ut att använda händer i ryggen på backen för att få fördel som i sin tur blir mål. Detta gillas självklart inte av publiken som protesterar vilt.

Tyvärr, rättfärdigar domarmisstag inte att man slänger in saker på plan. Detta händer allt för ofta på arenorna i Turkiet. Denna gång valde som sagt domaren att sätta ribban högt och avbröt matchen då han såg sin kollega lämna sidolinjen blödandes, förmodligen träffad av en tändare. Matchen "pausas" heter det i ett utlåtande då bortalaget leder med 0-1 i den 60:e minuten.

*************************************

Innan vi pratar om det sportsliga i matchen så måste man, tråkigt nog, än en gång fördömma dessa idioter på arenorna som gång på gång förstör världens i särklass mest populära sport. För att Gaziantepspors supportrar är välkända för att vara gästvänliga och har haft bra relationer med Bursaspors supporterförening Teksas. Likaså hade dom både grupperna haft en mycket trevlig dag där de tillbringade timmarna före match tillsammans på stan och runt arenan.

Detta har även kommit uppgifter från av Gaziantep-lägret, som tror att provokatörer har infiltrerat deras publik.

På tisdag kommer tävlingkommitén att besluta om vad som händer med matchen som avbröts.

Matchen då? Ertugrul Saglam visade klart och tydligt vad han tyckte om Valencia-matchens prestation i förra Champions League omgången då han bänkade flera spelare. Stephanov och Hüseyin Cimsir var inte ens uttagna i truppen som åkte till Antep.

Insua petades av Batalla, Nunez av Sercan, Hüseyins plats togs av Gustav Svensson, Stephanovs mittbacksplats gavs till Ibrahim och Vederson petades av Musafa Keceli.
Ett i min mening smart drag av Saglam som klargjorde att han inte tollererar bristande disciplin i truppen.

Under matchen 60 spelade minuter visade Keceli och Ibrahim att dom är att räkna med i framtida uttagningar.

Sercan visade att han lever farligt, slarvade mycket i första bollkontakt.

Sverige bekante Gustav Svenssons första match från start blev riktigt bra. Gustav visade positionssäkerhet och disciplin.

Ivan Ergic var sämst på plan och hade en riktigt dålig dag på jobbet. Skärpning i passningsspelet önskas då flertalet spelare kanckar på dörren, däribland Bekir Ozan!

Lägg därtill Ömer Erdogans faul/mål, lite cocacola och en tändare i kompotten och ni har en avsutning på kvällen som ingen fotbollsälskare velat uppleva denna afton...