Lagbanner
Inget mer spel för Junior
</i>Slutspelat för den här säsongen.

Inget mer spel för Junior

Efter fredagens träning inför matchen mot FC Köpenhamn hamnade den brasilianske anfallaren Junior i en konflikt med tränare Morten Wieghorst.
- Juniors uppträdande är fullständigt oacceptabelt och inte förenligt med en professionell fotbollsspelare i FC Nordsjälland, berättar sportchefen Jan Laursen.

Ni kommer ihåg Malmös brasilianare Junior? Om inte, så håller han numera till i SAS-ligaen och FC Nordsjälland (dit han är utlånad från FC Köpenhamn). Nu har han dock gjort sin sista match för säsongen, trots att fem matcher återstår på densamma. Till matchen mot just FCK nominerade tränaren Morten Wieghorst den 32-årige brasilianaren till avbytarbänken. Något som fick anfallaren att reagera.
- Jag berättade för Junior att han var aktuell som inhoppare och att han på så sätt skulle göra mest nytta för laget, men det vägrade han att acceptera. Han berättade då till mig att han i såna fall inte ville bli uttagen i truppen över huvud taget, berättar Wieghorst för klubbens hemsida.

Laget före jaget
I slutet på säsongen ligger Nordsjälland på en niondeplats med fem poäng ner till AC Horsens som ligger under nedflyttningsstecket.
- Vi har användning för spelare som är beredda att sätta laget före allt annat och det har Junior klart visat att han inte är redo att göra.

"Fullständigt oacceptabelt"
Chefstränare Wieghorst får även uppbackning av Nordsjällands ledning.
- Juniors uppträdande är fullständigt oacceptabelt och inte förenligt med en professionell fotbollsspelare i FC Nordsjälland. Vi ska stå tillsammans i den situation som vi befinner oss i, förklarar sportchefen Jan Laursen.

Johannes Avenbrandjohannes.avenbrand@gmail.comByafire2008-05-08 18:05:00
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!