Dejan Lovren slutar i landslaget

Dejan Lovren slutar i landslaget

Emotionell men samtidigt en hårding - Dejan Lovren!

Efter 78 matcher och 6 mål för landslaget, tre EM mästerskap (2012, 2016 och 2020) samt tre VM mästerskap (2014, 2018 och 2022) har mittbacken beslutat att han slutar i landslaget. 
 



Dejan Lovren gjorde A-debut i augusti 2009 för schackrutorna. Första målet i landslagströjan kom mot Malta i EM kvalet 2011. Dejan gjorde två starka VM insatser tillsammans med mittbackskolegan Vida (2018) och nu senast Gvardiol (2022). Han är an av få spelare som kommer säga ärligt vad han tycker och tänker. En emotionell men samtidigt en hårding. 

Att beslutet kom nu, kan sägas är lite överraskande med tanke på att jag förväntade mig att han skulle fortsätta fram till Uefa Nations League slutspelet. Spelarens tomplats kommer troligtvis fyllas med Josip Sutalo från Dinamo Zagreb eller Martin Erlic från Sassuolo. 

Dejan var fostrad i Dinamo Zagrebs fotbollsskola och därefter tog karriären fart efter vidareförsäljning till Lyon 2010. Efter tre år i Lyon köptes han upp av Southampton och det varade fram till 2014 när Liverpool betalade för kroatens tjänster. Efter sex framgångsrika år i Liverpool, flyttade Lovren till ryska Zenit St. Petersburg. Så sent som i januari blev det klart att Lovren flyttar tillbaka till Lyon på ett 2,5 års kontrakt.

Nu på slutet måste man ändå erkänna att detta var ändå rätt beslut. Att avsluta landslagskarriären är inte lätt, speciellt om du spelar för Kroatien. Men Lovren väljer att avsluta på topp med ett VM silver och ett VM brons! Lycka till i framtiden Dejan och tack för alla dina uppofringar du gjorde för den heliga tröjan!

 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-02-23 15:11:00
Author

Fler artiklar om Kroatien

Nations League: Portugal – Kroatien 2-1: tuff match på stadion da Luz.
Inför Italien: kniven mot strupen!
Kroatien 2 - 2 Albanien: schackrutorna nära uttåg i EM!