Det enda som gör mig intresserad av VM 2022
Louis van Gaal säger alltid vad han tycker.

Det enda som gör mig intresserad av VM 2022

“Det är löjligt att VM är i Qatar. FIFA säger att de vill utveckla fotbollen där. Det är bullshit. Det handlar om pengar, om kommersiella intressen.”

Det enda som gör mig intresserad av fotbolls-VM i Qatar 2022 är Louis van Gaal. Det är Louis last dance. Han är 71, han har aggressiv prostatacancer och han säger precis som alltid exakt vad han tycker och tänker om allting.

“Det är löjligt att VM är i Qatar. FIFA säger att de vill utveckla fotbollen där. Det är bullshit. Det handlar om pengar, om kommersiella intressen.”

Det är inget revolutionerande van Gaal sagt, men det är skönt att höra någon ta bladet från munnen och tala tydligt klarspråk om det vi alla vet.

För åtta år sen ledde Louis van Gaal Holland till VM-brons. Sen följde en misslyckad tid i Manchester United. Efter det gick van Gaal i pension.

I augusti 2021 kom han tillbaka från pensioneringen för att ta över ett Oranje som under Frank de Boers ledning var precis så dåliga som man kan förvänta sig att ett Frank de Boer-lag är.

För de som avfärdat van Gaal som en föredetting, en stofil utan något kvar att ge efter Manchester United-sejouren, räcker det med att konstatera följande: Sen van Gaal tog över Oranje för tredje gången har landslaget spelat 15 landskamper, vunnit 11, spelat 4 oavgjorda och förlorat 0.

Han är inte en längre den spännande, innovativa tränare han var på 1990-talet. Men han är ingen föredetting. Han har, precis som till VM 2014, skapat ett sammansvetsat kollektiv där ingen är osams med någon annan, och fan vet om inte det är det mest imponerande någon tränare kan göra med en holländsk spelargrupp.

Och han har kommit med den till Qatar med den uttalade ambitionen att vinna hela skiten, bara för att. Och han kommer säga precis vad han vill längs vägen. Därför vill jag inte missa Louis last dance.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2022-11-18 17:34:48
Author

Fler artiklar om Holland