2018-06-09 20:00

Danmark - Mexiko
2 - 0

INFÖR VM: Eriksen tillbaka – Då övertygade Danmark

Christian Eriksen återvände till den danska VM-truppen efter att ha blivit pappa och övertygade i mötet med Mexiko. Matchen slutade 2-0 efter ett mål och en målgivande passning från den kreative mittfältaren.

VM-äventyret är inte ens en vecka bort för det danska landslaget och i lördags spelade man det sista genrepet. Mot Sveriges gruppmotståndare Mexiko.

För en dryg vecka sedan spelade Danmark 0-0 mot Sverige på Friends Arena. I den mållösa tillställningen var det tydligt att danskarna saknade sitt kreativa nav på mittfältet.

Christian Eriksen avstod det skandinaviska derbyt eftersom han och hans flickvän väntade barn. Som nybliven pappa gav han precis det besked den röda fotbollspubliken ville ha när han stod för det mesta i mötet med Mexiko.

En vänskapsmatch är alltid en vänskapsmatch och visst såg mexikarna inte ut att leverera på topp. Men vad gör det?

Christian Eriksen gjorde det han är bäst på och utnyttjade två gånger motståndarnas långsamma omställningsspel och ytan som uppstår mellan försvar och mittfält. I den 70 minuten hittade han Yussuf Poulsen med en fin passning och Poulsen avslutade sen helt perfekt i det vänstra krysset.

Tre minuter senare såg han det ingen annan såg och tog en lång djupledslöpning vid ett inkast. De försvarande mexikanerna hängde inte med och Eriksen fick bollen perfekt i steget och exekverade sedan jobbet med ett hårt skott.

Det såg ut som Hareide fått ordning på vilken elva han vill starta med mot Peru och också vilka spelare som kommer vara aktuella för inhopp. Martin Braithwaite blev inbytt i paus och ökade på sina chanser att få minuter i turneringen med ett par fina soloräder på vänstersidan.