Förlust i Zagreb - tufft utgångsläge för Trnava
Begränsad sikt på Maksimirstadion i Zagreb

Förlust i Zagreb - tufft utgångsläge för Trnava

Spartak Trnava åkte på sin tredje raka förlust i Europa League-gruppspelet. I den kroatiska huvudstaden blev storlaget Dinamo för mäktiga och vann med 3-1, vilket nu innebär att Trnavas chanser att nå ett slutspel blir allt mindre.

Det blev en tung seger hemma mot Anderlecht - men sedan dess har det dalat. FC Spartak Trnava åkte på sitt tredje raka nederlag i Europa League-gruppspelet under torsdagskvällen, när de slovakiska mästarna gästade Kroatien och storklubben Dinamo Zagreb.

På en plan som stundals var fullständigt rökfylld efter diverse bengalhistorier på en fullt kokande Maksimirstadion, var det också hemmafansen som fick jubla högst - och först. 22 minuter in i halveken hittade Mario Gavranovic in till Amer Gojak, som från nära håll spräckte Martin Chudýs nolla. När hemmalaget pressade på kom också mål nummer två, men då med hjälp av Trnavas Andrej Kadlec. På liknande sätt som vid 1-0 spelades bollen in mot den bortre stolpe, varpå den istället styrdes in i eget mål av högerbacken som försökte täcka undan. Tvåmålsunderläge innan pausvilan innebar en tung uppförsbacke för de gästande slovakerna, som dock fick vittring i den andra kom tillbaka.
   I den 63:e matchminuten skruvade Vakhthang Tchanturishvili elegant in reduceringen som gav ett hopp Radoslav Latals manskap. Men istället kunde Zagreb sätta spiken i kistan kvarten senare.


Röken lade sig tung över planen

Samtliga tre Dinamo-mål såg ut på samma sätt. Bollen spelades in lågt mot den bortre stolpen innan den från en framrusande hemmaspelare lades in i princip öppet mål. Vid 3-1 var det Mislav Orsic tur - och ännu en gång fallerade Trnavaförsvaret i allt vad som gäller understöd och att täcka ytorna framför mål.
  Förlusten var en rättvis sådan och Trnavas chanser om att nå ett slutspel börjar sakta sina. Laget vilar just nu fyra poäng bakom tvåan Fenerbahce, som slovakerna möter i nästa omgång, och behöver således vinna mot den turkiska storklubben för att ha chans att avancera vidare. Ingenting är omöjligt, men utgångsläget är tuff för det slovakiska succélaget.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2018-11-09 18:05:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM