2018-07-01 20:00

Kroatien - Danmark
4 - 3

Hareide: "Ingen speciell plan för Modric"

Hareide: "Ingen speciell plan för Modric"

När det danska laget i kväll ska försöka ta sig vidare till kvartsfinal väntar en av världens just nu mest formstarka spelare i motståndarlaget. Luka Modric har varit en av turneringens bästa spelare, men förbundskapten Åge Hareide lägger inget extra krut på honom.

Hela Kroatiens mittfält är fyllt av profilstarka namn. Modric, Perisic, Rakitic, Rebic. Dessutom har laget starka profiler på resterande positioner. Men det är Real Madrids-spelaren Modric som sticker ut från mängden. Men Hareide förbereder inte sitt lag något extra inflör mötet med just honom.

– Det är Modric, Rakitic, Mandzukic. De har många duktiga spelare och vi vet att modric är en toppspelare. Vi har inte planerat något speciellt utifrån honom, men kommer arbeta kollektivt för att ta hand om honom, säger Hareide.

– Han är en fantastisk spelare och det är därför han spelar i Real Madrid. Han slår många passningar med yttersidan och det är fint att se på. Han har en fanatstisk variation i sitt spel och kan slå både de långa och korta passningarna med fantastisk precision.

Christian Eriksen, danskarnas mittfältsdynamo, har gjort ett mål och ett assist än så länge under världsmästerskapet. Åge Hareide tror att åttodelsfinalen kan utvecklas till en duell mellan de båda profilerna.

– Det kan bli en kamp mellan Modric och Christian på mittfältet och det skulle vara spännande för oss på bänken och för publiken. De är två väkdigt duktiga spelare, säger Hareide.

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-07-01 13:41:09
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!