2018-06-21 14:00

Danmark - Australien
1 - 1

Hareide: "Spelarna såg trötta och slitna ut"

Hareide: "Spelarna såg trötta och slitna ut"

Efter mötet med Australien var förbundskapten Åge Hareide inte helt nöjd med lagets insats.

På torsdagen spelade Danmark sin andra match i VM. Efter 1-0 mot Peru i premiären fick man nöja sig med oavgjort mot Australien. Trots en pigg start kom man inte upp i standarden som både spelarna själva, förbundskaptenen och supportrarna förväntar sig.

Åge Hareide erkände efter matchen att hans spelare sett märkbart tröga ut under matchen.

– Jag tycker spelarna såg trötta ut. Det blev slitna, sa han på presskonferensen.

Han gjorde två byten för att få fart på laget, men var tvungen att vänta med det sista.

– Vi försökte få liv i matchen genom att byta in Braithwaite och Cornelius. Simon Kjær hade problem och vi ville helst inte riskera att spela med tio man och därför väntade vi med det sista bytet.

Förbundskaptenen tycker också Australien var det spelförande laget och att de kom till för många möjligheter. De flesta möjligheterna uppkom efter onödiga bolltapp hos de danska spelarna.

– De skapade chanser när vi gjorde misstag i uppspelsfasen. Vi tappade bollen på den sista tredjedelen och de gjorde det svårt för oss på deras kontringar. Vi var för otålmodiga och tappade bollen för ofta. Det blev för många snabba löpningar hem och det tar på krafterna. Det är hårt att spela VM.

Peru och Frankrike, de två andra lagen i gruppen möts under eftermiddagen. Resultatet där kan påverka danskarnas möjlighet att ta sig vidare. I den sista gruppspelsmatchen väntar nämligen Frankrike. Ett lag som Hareide i nuläget tror Danmark måste ta poäng av för att gå vidare till slutspel.

– Som det ser ut nu måste vi ta poäng. Det är sannolikt att Australien slår Peru, men Peru kan slå Australien också. Vi leder gruppen, men kan ligga på andra plats efter mötet mellan Peru och Frankrike. Matchen i Moskva blir viktig, men jag tror vi går vidare.

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-21 17:27:15
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!