Holland 2 - 0 Qatar: Planenligt avancemang
Virgil van Dijk klappar om Frenkie de Jong efter hans mål.

Holland 2 - 0 Qatar: Planenligt avancemang

Precis som förväntat löste Holland förstaplatsen och avancemang till åttondelsfinal genom att besegra värdlandet i den sista gruppspelsmatchen.

Louis van Gaal fortsatte skruva på startelvan, ikväll kom Marten de Roon och Memphis Depay in i den på Steven Berghuis och Steven Bergwijns bekostnad. Ett glädjebesked för Oranje att Memphis närmar sig matchform.

Undertecknad missade machen på grund av jobb, så vi håller oss kort ikväll. Cody Gakpo fortsatte stärka sina aktier på marknaden genom att göra sitt tredje mål i gruppspelet, framspelad av Davy Klaassen som efter inhopp och mål i premiären nu gjort en assist vardera i de två efterföljande matcher han startat.

Frenkie de Jong ökade på till 2-0 tidigt i andra halvlek och det räckte för segern. Som jag förstått ska spelet inte varit något vidare den här gången heller, men seger och förstaplatsen i gruppen är väl det viktigaste. I slutet av matchen fick för övrigt Ajax-talangen Kenneth Taylor göra VM-debut, hajpade Xavi Simons får fortsätta vänta på sin.

I åttondelsfinalen kommer Holland mötta tvåan i grupp B vilket ser ut att bli USA om Iran inte står för en mirakulös vändning på stopptid.

Matchfakta

Holland 2 - 0 Qatar
Mål: 1-0 Gakpo '26, 2-0 F. de Jong '49
Gula kort: Aké
Holland: Noppert, Timber, van Dijk, Aké; Dumfries, de Roon (Koopmeiners '83), Klaassen (Berghuis '66), F. de Jong, Blind; Gakpo (Weghorst '82), Memphis (Janssen '66)
Qatar: Barsham; Mohamad (Khidir '85), Carvalho, Khoukhi, Hassan, Ahmed; Al-Haydos (Qambar '64), Madibo (Boudiaf '64), Hatem (Alaaedin '85); Ali (Muntari '64), Afif

Qatar-fakta

I enlighet med qatarisk lag kan arbetsgivare utnyttja arbetare och konfiskera deras uppehållstillstånd och andra papper för att hålla dem kvar i landet mot deras vilja.


TV: Höjdpunkter från Cody Gakpos succéhöst
 

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2022-11-29 22:01:00
Author

Fler artiklar om Holland