Holland 2 - 2 Tyskland: Jämnt rivalmöte
Brian Brobbey utmärkte sig ikväll.

Rivalmötet mellan Oranje och Die Mannschaft i kvällens Nations League slutade rättvist oavgjort trots en drömstart för Holland.

Holland fick en riktig pangstart på matchen då Milan-proffset Tijjani Reijnders gjorde 1-0 efter bara någon minuts spel framspelad av Ryan Gravenberch.

Deniz Undav kvitterade för tyskarna motet slutet av den första halvleken och på stopptiden av den spelade han fram nye kaptenen Joshua Kimmich till 1-2. Nyblivne Manchester United-spelaren Matthijs de Ligt olycklig då och även utbytt i paus av Ronald Koeman. De Ligt fick inte spela en minut i EM, petad för Stefan de Vrij, och har talat om hur det var tufft och att han pratat med sportpsykolog efter det. Han verkar sannerligen inte ha självförtroende i landslaget för närvarande.

Jan Paul van Hecke ersatte de Ligt och gjorde därmed sin a-landslagsdebut. Välförtjänt för den lovande Brighton-backen.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade Holland genom Denzel Dumfries efter förarbete av Brian Brobbey.

Det blev även slutresultatet vilket nog var rättvist. Tyskland hade mer boll, men avslutsmässigt var det jämnt. Ändå tungt för Koeman att än en gång misslyckas med att vinna mot ett topplag. Och förstås hade man gärna vunnit hemmamatchen, det hade gett ett ypperligt utgångsläge för resten av Nations League-spelet.

Om de Ligt var den olycksalige så var Brobbey, inblandad i båda målen, och Gravenberch de största ljusglimtarna för Holland ikväll. Viktigt för Brobbey att göra avtryck efter Joshua Zirkzees mycket fina debut på samma position mot Bosnien senast. Men särskilt Gravenberch bör lyftas fram, han fick inte heller spela under EM och hade en tuff fjolårssäsong i Liverpool. Men sen Arne Slot kommit in där har någonting hänt, Gravenberch har inlett säsongen strålande i Premier League och höll formen uppe under landslagsuppehållet.

Segern mot Bosnien och krysset här gör att Holland ligger bra till i gruppen, som fortsätter med möten mot Ungern och returerna mot Bosnien hemma och Tyskland borta.