Lagbanner
Officiellt: Frank de Boer ny förbundskapten
Frank de Boer är ny förbundskapten för Oranje.

Officiellt: Frank de Boer ny förbundskapten

Ikväll blev det officiellt, Frank de Boer är Hollands nya förbundskapten. Enligt uppgifter var de Boer förbundets tredjeval efter att Frank Rijkaard och Peter Bosz tackat nej till jobbet.

Ikväll blev det officiellt, KNVB har släppt ett pressmeddelande om att Frank de Boer är Hollands nya förbundskapten. Han har skrivit på ett avtal som sträcker sig över VM 2022 och kommer alltså leda laget både i Qatar samt i det uppskjutna EM-slutspelet nästa år. de Boer får inte forma sin egen ledarstab utan den nuvarande staben med Dwight Lodeweges (som steppar ner som interimförbundskapten) och Ruud van Nistelrooy som assistenter kommer sitta kvar.

Enligt De Telegraaf var de Boer förbundets tredjeval efter att Frank Rijkaard och Peter Bosz båda tackat nej till jobbet. de Boers senaste jobb var i Atlanta United i MLS, som han lämnade i somras. Efter sex år i Ajax, där de första fyra var succéartade med fyra raka ligaguld, har de Boers tränarkarriär gått i stå i flera år nu. De två (eller egentligen tre) sista säsongerna i Ajax var inte bra med dåligt spel och två missade ligatitlar. Även under de bra åren var han noterbart oförmögen att få Ajax att nå någon lycka i Europaspelet. Efter att han lämnade Ajax hade han en kort och misslyckad tid i Inter hösten 2016, där han fick sparken efter bara 85 dagar och 7 förluster på 14 matcher. Nästa klubb blev Crystal Palace, där han fick sparken efter bara 5 omgångar och 4 förluster. Välkänt är José Mourinhos dräpande omdöme om Frank de Boer som den värste managern i Premier Leagues historia.

Kan de Boer komma tillbaka och få sin tränarkarriär på rätt kurs igen? Han är i alla fall tillbaka på bekant mark, förutom att han under sin spelarkarriär förstås var otroligt viktig för Oranje med sin 112 landskamper och flera år som landslagskapten, var han också assisterande förbundskapten till Bert van Marwijk under VM 2010 när Holland tog silver.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2020-09-23 20:20:36
Author

Fler artiklar om Holland