2018-06-21 14:00

Danmark - Australien
1 - 1

Inför Australien – Bra självförtroende men var är supportrarna?
Yussuf Poulsen avgjorde mötet med Peru. Kan han göra det igen mot Australien?

Inför Australien – Bra självförtroende men var är supportrarna?

Efter tre poäng i premiären kan en seger i dagens match mot Australien innebära en säkrad åttondelsfinal. Stämningen och förhoppningarna i truppen och bland supportrarna är riktigt god.

Det satt hårt inne, men till slut lyckades det danska landslaget hålla undan mot Peru och ta danmark">tre viktiga poäng i jakten på slutspel. Christian Eriksen blixtrade till och hittade Yussuf Poulsen med en djupledspassning. Yurary hade sen inga problem att kyligt placera in matchens enda mål. Kasper Schmeichel gjorde en jättematch och räddade laget från tappade poäng.

–––––

William Kvist fick bäras av plan efter att han, i en närkamp, brutit ett revben och fått en mindre punktering av lungan. Läs mer om det här.
Han ersattes av Lasse Schöne och allt tyder på att det blir Ajax-mittfältaren som går in från start mot Australien i eftermiddag. Schöne är mer offensivt lagd vilket gör att Åge Hareide kommer få göra om en del i startuppställningen. Men tappet av Kvist ska inte vara avgörande för Danmarks spel.

–––––

Danmarks defensiv har varit solid och man har fortfarande inte släppt in mål under 2018. Andreas "AC" Christensen har klev in i Andreas Bjellands frånvaro och gjorde en riktigt fin VM-debut. Med tio minuter kvar behövde han kliva av med kramp och snabbt kom uppgifter om att han kunde missa matchen mot Australien. Men efter att ha testats är han nu redo att hålla styra laget tillsammans med Simon Kjær i mittförsvaret.

Efter matchen mot Peru var Chelsea-spelaren nöjd över samarbetet med sin nya radarpartner.

– Jag tycker det gick bra och känner mig trygg, säger AC.

–––––

Förutom att man inte släppt in mål under 2018 så är Danmark obesegrade i 16 raka matcher. Någonting som givetvis stärker självförtroende och ger en trygghet i spelet.

–––––

En av de diskussioner som förts mellan danska journalister och supportrar under veckan är bristen på antalet "Roligans" i Ryssland. Hemma i Danmark har ligaspelet länge haft problem med att locka publik men landslaget har lyckats bättre. I Ryssland har de dock fått se sig i stort undertal. I premiären mot Peru rapporterades om under 1.000 danska supportrar på läktaren och i dagens match mot Australien väntas något liknande. Australiensarna kommer med omkring 10.000 fans.

Hemma i Danmark är stödet starkare. På Parken, nationalarenan i Köpenhamn, samlades 26.000 människor framför storbildsskärmen och stöttade sitt landslag.

Och det ekar hela vägen till Ryssland om man ska tro Kasper Schmeichel.

– När man ser scenerna hemma från Parken känner man stödet som finns. Vi vet att det inte är lätt att komma till Ryssland och är väldigt tacksamma för dem som gjort resan, säger målvakten.

Kasper Schmeichel menar också att det stora australienska övertaget av supportrar inte påverkar spelarna.

– Peru hade också många supportrar på plats, men det gör ingen skillnad. Vi spelare spelar i olika ligor runt om i världen där vi också spelar matcher på bortaplan utan större uppbackning. Till syvende och sist avgörs det av de elva man som är på planen, säger han enligt Bold.dk

För många av spelarna var det den första VM-matchen i karriären och Yussuf Poulsen säger att många av spelarna var nervösa i starten av premiären och att det syntes på spelet.

– Det var nästan som att spela en bortamatch och det var mycket press. Det var en del spelare som var nervösa innan matchen, men det kommer de inte vara mot Australien.

– Det var en bra erfarenhet för oss som inte gjort det förut. Nu vet vi vad det handlar om, vi tog tre poäng och det ger oss självförtroende till nästa match, säger Yussuf Poulsen.

Vad tror ni om mötet med Australien? Säkrar Danmark en plats i slutspelet redan idag? Diskutera gärna i kommentarsfältet eller i forumet.

KÄLLA: bold.dk

 

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-21 10:17:10
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!