2021-06-17 18:00

Danmark - Belgien

Inför Belgien: ”Ge allt för Christian Eriksen”

Inför Belgien: ”Ge allt för Christian Eriksen”

Joakim Forssell ger oss förutsättningarna inför matchen mot Belgien.

Fotbollsvärlden stannade upp och höll andan när Danmark premiärspelade mot Finland. Den matchen förlorade man, men allt fokus efteråt låg naturligtvis på Christien Eriksens hälsotillstånd efter kollapsen.

Nu har vi fått lugnande besked om att tillståndet är stabilt och mittfältaren har själv tackat för allt stöd. Hur hanterar hans lagkamrater situationen inför match två mot Belgien. Danmark-redaktionens Joakim Forsssell ger oss svar.

*** *** ***

Efter chocken med Christians Eriksens kollaps har mycket av diskussionerna handlat om att danskarna kände sig tvingade att spela samma kväll. Är den debatten i gång fortfarande och tror du att det påverkar förberedelserna?
Debatten pågår fortfarande och allt tyder på att den kommer fortsätta ett tag framöver. Efter att Kasper Hjulmand varit ute och ifrågasatt alternativen på nya speltider har Peter Møller, högsta hönset på DBU, ställt sig bakom förbundskaptenen.

– Jag håller med förbundskaptenen och spelarna om att matchen inte borde återupptagits. Det var ett felbeslut och helt orimligt att ställa spelarna på plan så kort tid efter den förfärliga händelsen. Spelare och tränare ska inte behöva ställas inför det och det ska inte vara deras beslut, sa Møller till dbu.dk under onsdagen.

Med all rätt så lär det bli diskussion om det här lång tid och förhoppningsvis får vi se någon form av regelverk för vad som kan och ska göras. 

En hel fotbollsvärld har hyllat hur laget agerade kring incidenten. Tror du att truppen orkar lägga om energin mot planen igen?
Det blir givetvis svårt. Men de är professionella fotbollsspelare och jag tror att alla som hyllat dem också hoppas att de kan ställa om och skrälla mot Belgien. Efter att Ryssland slagit Finland och gett Danmark ett bra läge att nå slutspel hoppas jag att de tar chansen.

Men gör de inte det (det är trots allt Belgien) så förtjänar truppen fortsatt hyllning.
 
Nu väntar det på pappret tuffaste motståndet i gruppen, Belgien. Vad blir viktigast för att lyckas plocka poäng och behålla hoppet om avancemang?
Det viktigaste blir att danskarna kan fokusera på uppgiften. Med ett starkt försvarsspel som stoppar Lukakus framfart och 25.000 på Parken som hyllar sina hjältar kan det gå vägen.

Spelarna kommer, precis som publiken, ge allt för Christian Eriksen.
 

SvenskaFans.com2021-06-16 19:15:00

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!