Inför Holland - Nordmakedonien: Inte mycket rotation från de Boer
Vilka ändringar gör Frank de Boer?

Inför Holland - Nordmakedonien: Inte mycket rotation från de Boer

Holland har redan säkrat gruppsegern och kan gå in i den sista gruppspelsmatchen mot Nordmakedonien med lugn. Förbundskapten Frank de Boer väljer dock inte att rotera så mycket i laget, bara två ändringar i startelvan blir det.

Segern mot Österrike innebar att Holland säkrade gruppsegern i grupp C. Det finns igenting mer än äran att spela för när man möter Nordmakedonien i den sista matchen. Bra läge att rotera och vila lite spelare trodde en del, men Frank de Boer har gjort klart på presskonferens innan match att det bara blir två ändringar i startelvan från senast.

Vilka ändringar det blir sa han inte, men gissningsvis rör det sig om startplatser för vänsterbacken Owen Wijndal och anfallaren Donyell Malen som båda hoppat in i de två första matcherna. Kampen om vänsterwingbackplats mellan Wijndal och Patrick van Aanholt har varit jämn, samtidigt som Malen imponerade mot Österrike. Förutom van Aanholt lär då Wout Weghorst få börja på bänken. En annan möjlighet är att varningsbelastade Marten de Roon vilas och en ny mittfältare kommer in, kanske Ryan Gravenberch eller Davy Klaassen.

Nordmakedonien har heller inget att spela för mer än äran efter att ha förlorat sina två första matcher. Mot Österrike var man ett tag med i matchen efter att nationalhjälten Goran Pandev utnyttjat österrikiska försvarsmisstag till att kvittera matchen. Men när David Alaba flyttades framåt i planen la Österrike i en växel till och vann med 3-1. Matchen mot Ukraina blev en jämn och sevärd historia. Andrej Jarmolenko och Roman Jaremtjuk gav Ukraina en 2-0-ledning i första halvlek, i andra halvlek fick Nordmakedonien en straff som Egzjan Alioski missade men satte sin egen retur på för att reducera matchen. Nordmakedonien jagade sedan en kvittering men räckte inte till.

Nordmakedoniens stjärnor är utöver nämnde Pandev också vänsterspringaren Egzjan Alioski som till vardags spelar i Leeds och tian Enes Bardhi i Levante, med förflutet i Prespa Birlik.

Det lär dock ändå vara ett taggat lag Oranje möter. Nordmakedonien gör sitt första mästerskap någonsin och efter två förluster drömmer man förstås om att ta sin första seger — eller åtminstone ett oavgjort resultat, i ett mästerskap. Dessutom har man förstås ingen press alls på sig då Holland är jättefavoriter.

Så Oranje kan inte ta helt lätt på det hela, och enligt de Boer kommer man inte göra det heller. Förhoppningsvis är spelarna fortsatt spelsugna och bjuder på en bra fotbollsföreställning.

Förmodad startelva Holland: Stekelenburg; Dumfries, de Ligt, de Vrij, Blind, Wijndal; de Roon, Wijnaldum, F. de Jong; Malen, Memphis
Förmodad startelva Nordmakedonien: Dimitrievski; Nikolov, S. Ristovski, Velikovski, Musliu, Alioski; Ademi, Bardhi, Spirovski; Pandev, Elmas

Matchen spelas på tisdag kl 18:00 och sänds i SVT.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2021-06-20 17:51:50
Author

Fler artiklar om Holland