2021-06-21 21:00

Ryssland - Danmark

Inför Ryssland: ”Danska publiken har segervittring”

Inför Ryssland: ”Danska publiken har segervittring”

Danmark får avsluta gruppspelet inför hemmapubliken på Parken,

Man står poänglösa inför avslutningen i gruppen. Gett upp det har man inte. Danmark-redaktionens Joakim Forssell svarar på frågor inför Ryssland-matchen.

***

Danmark får avsluta gruppspelet inför sin hemmapublik. Kan vi vänta oss samma uppslutning och hyllningar, på och kring arenan, som i den senaste matchen?

Det tror jag vi får, men det går snabbt i hockey. Jag tror den danska publiken har segervittring och en dålig insats skulle innebära viss kritik.

Men i slutändan kommer supportrarna, oavsett hur det går, minnas turneringen som den där det danska laget, dess supportrar och landet blev en del av något större (passande nog förbundets slogan). 

Summa summarum: inga jättesura miner vid respass, men en superboost om resultaten går danskens väg och man når andraplatsen.
 
Laget är poänglöst inför avslutningen i gruppspelet. Är det ens någon idé att kommentera den sportsliga delen av turneringen eller ligger allt fokus på Christian Eriksen?
Den sportsliga delen måste vägas in, men allt ligger givetvis i skuggan av de som hände med Christian Eriksen.

Insatsen första 45 mot Belgien var helt fantastiska och att laget kunde stå för en sådan insats mot världsettorna ger hopp inför avslutningen mot Ryssland.

Nu väntar Ryssland. Vad vill du se och vad förväntar du dig av den danska insatsen på måndagskvällen?
Jag förväntar mig en riktigt spännande kväll. I mötet med Belgien visade man bitvis upp det spel som gjorde laget till en utmanare inför turneringen. Gruppen är oerhört jämn bakom belgarna och jag hoppas givetvis på danskt avancemang.

Ett kokande Parken, en laddad startelva och ett avancemangsfirande på Köpenhamns gator. Det håller jag mina tummar för.

 

SvenskaFans.com2021-06-20 22:50:00

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!