INFÖR VM: Åge Hareide inför premiären

INFÖR VM: Åge Hareide inför premiären

Redan ikväll sparkar årets stora fotbollsfest igång. För dansk del väntar premiär på lördag eftermiddag då Peru radar upp sig på andra sidan mittplan. Förbundskapten Åge Hareide tror han vet hur peruanerna kommer spela.

Det har gått åtta långa år sedan Danmark senast deltog i ett Fotbolls-VM. Den gången, i Sydafrika, blev det respass redan i gruppspelet. En premiärförlust mot blivande finalisten Nederländerna följdes upp av en seger mot Kamerun. Men en svag insats mot Japan i den sista omgången krossade de danska slutspelsdrömmarna den gången.

Nu väntar en ny möjlighet. Med en grupp bestående av Frankrike, Peru och Australien borde danskarna ha en god chans att placera sig bland de två bästa lagen. Mycket hänger på premiärmatchen mot Peru.

Peru har fått tillbaka sin stora stjärna, Paolo Guerrero, efter en kort dopingavstängning och Åge Hareide tror laget spelar annorlunda med honom på banan.

– Han är en klassisk stjärnspelare. En stark avslutare och riktigt bra i boxen. Men frågan är hur mycket det kostar laget i förhållande till arbetsinsats, säger Åge Hareide.

Guerrero gjorde comeback i landslaget i träningsmatchen mot Saudiarabien och gjorde två mål. Att han nu är tillbaka innebär att lagets andra stjärna, Farfan, flyttas bak en postition i plan. Men det har Hareide full koll på.

– Vi har sett alla Perus matcher, också matchen mot Sverige. Vi förväntar oss att de fortsätter likadant. Precis som oss har de en stark defensiv och har, precis som oss, inte förlorat på länge. När de vinner bollen sätter de igång blixtsnabba kontringar, säger Åge Hareide.

Det danska fokuset kommer ligga på det egna spelet. Fasta situationer är en punkt förbundskaptenen trycker hårt på. Där har han sett svagheter hos premiärmotståndaren.

– Vi har Christian Eriksens fina fot och mycket höjd och styrka. Vanligtvis kommer vi till avslutssituationer på fasta situationer och det ska vi fortsätta med, säger han.

Men det är inte bara fasta situationer som landslaget jobbar på så här två dagar innan VM-äventyret drar igång på riktigt.

– Vi ska också hitta vår ingång i matchen och hur vi kan förändra den om det skulle behövas. Det tror jag blir väldigt, väldigt viktigt, säger Hareide.

KÄLLA: Bold.dk

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-14 10:43:09
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!