INFÖR VM: Cornelius känner sig 100% redo

INFÖR VM: Cornelius känner sig 100% redo

Den danske anfallaren Andreas Cornelius har haft skadekänningar under förberedelserna till VM. Nu ger han beskedet att han är klar för att bidra på planen.

Åge Hareides landslag har landat i Ryssland och tagit sig till den lilla staden Anapa där man förbereder sig för premiären mot Peru. Resan dit ska ha gått utan bekymmer och spelarna har uttalat sig om perfekta gräsplaner.

En del bekymmer har funnits i truppen och så sent som förra veckan valde förbundskaptenen att lämna både Andreas Bjelland och Nicklas Bendtner utanför den slutgiltiga truppen. Båda drogs med skador och Hareide valde istället friska spelare.

Andreas Cornelius, Atalantas långa anfallare, har också dragits med en skada den senaste tiden. En lårskada har plågat sig den senaste månaden, men nu har han börjat träna för fullt och känner sig redo för spel.

– Om jag blir uttagen i elvan är jag 100% redo, både fysiskt och psykiskt, säger han innan tisdagens träning.

Cornelius har samarbetat med både det danska fotbollsförbundet och sin gamla klubb FC København för att komma i form.

– Det har varit en kamp mot klockan, men det lyckades till slut, säger han.

Han har inte kunnat emdverka i någon av träningsmatcherna (mot Sverige och Mexiko), men det är inget som oroar.

– Jag har inte varit nervös att inte bli uttagen. Den här planen godkändes tidigt av Åge även om det innebar att jag inte kunde spela i träningsmatcherna, säger Cornelius.

Om han får chansen från start i lördagens premiär mot Peru vet han inte. Men det är heller ingenting han lägger så mycket vikt vid.

– Det är egentligen ingenting jag tänker på och jag tar det lite som det kommer. Får jag chansen ska jag göra mitt för att bidra till spelet och försöka göra några mål, säger han.

Men det är klart att det skulle betyda mycket att få beträda spelplanen i ett världsmästerskap.

– Det skulle vara så stort. VM spelas bara var fjärde år och det är inte alls säkert att vi kvalificerar oss. Jag har aldrig varit med om något större.

Källa: Bold.dk




 

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-12 13:12:00
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!