INFÖR VM: Den delikata målvaktsfrågan

INFÖR VM: Den delikata målvaktsfrågan

Inför VM och den officiella uttagningen av truppen kommer redaktionen rangordna det danska landslagets olika lagdelar. Med fyra fina målvakter har Hareide ett skönt jobb när han ska plocka ut två extra bakom givne Kasper Schmeichel.

Åge Hareide presenterade förra veckan en bruttotrupp på 35 man som samlas i Helsingør den 23 maj. På grund av att vissa europeiska ligor precis tagit slut och spelarna behöver vila kommer inte hela truppen vara samlad förrän nästa vecka. Fram till att den 23 man starka truppen ska presenteras den 4 juni kommer Danmarksredaktionen presentera sin VM-trupp.

Idag: Målvaktsfrågan

Förstavalet är givet. Leicesters Kasper Schmeichel har en ny fin säsong i ryggen och kommer vara självskriven mellan stolparna i premiären mot Peru den 16 juni. Det enda som kan stoppa Schmeichel Junior från en given startplats är en skada.

Bakom honom är det mer öppet. Jonas Løssl stod samtliga matcher i Huddersfield och höll nollan vid tio tillfällen när lagets lyckades hålla sig kvar i Premier League.

På hemmaplan har Frederik Rønnow varit en bidragande orsak till att Brøndby tog hem den danska cupen och är med i titelracet inför den sista omgången. Rønnow har på 35 ligamatcher släppt in 36 mål. Från och med den 1 juli tillhör 25-åringen nyblivna tyska cupmästaren Eintracht Frankfurt.

Utmanar om det danska guldet gör FC Midtjylland och där hittar vi målvakt nummer fyra i bruttotruppen. Jesper Hansens statistik är skrämmande lik Frederik Rønnows.  36 insläppta mål på 34 matcher och med en fin insats mot FC København gav han sitt eget lag det bästa läget inför ligaavgörandet. Det som talar till Hansens nackdel är att han än så länge inte har någon match i A-landslaget, medan Rønnow gjort sju.

Genom hela kvalet var der Jonas Lössl och Frederik Rønnow som fanns med bakom Kasper Schmeichel. Att Hareide skulle ändra på det nu verkar märkligt. Men om FC Midtjylland tar hem guldet ikväll och Jesper Hansen står för ett fint uppladdningsläger kan han mycket väl peta Lössl eller Rønnow från truppen.

Redaktionens tips:
Kasper Schmeichel
Jonas Løssl
Frederik Rønnow

Vem tror du Åge Hareide plockar med och vad tror du om danskarnas chanser i VM? Diskutera gärna i forumet eller i kommentarsfältet.
 

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-05-21 13:50:37
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!