INFÖR VM: Eriksen har inga problem med pressen som stjärna
Christian Eriksen placerar in ett av sina tre mål mot Irland i november.

INFÖR VM: Eriksen har inga problem med pressen som stjärna

I Danmark finns det en spelare som lyser starkare än de andra. Christian Eriksen har utvecklats till en världsspelare i Tottenham och bär nationens förväntningar på sina axlar under VM-turneringen i Ryssland.förbundskaptenen

Bara ett halvår efter att en 18-årig Christian Eriksen gjort debut i Eredivisie med Ajax 2010 gjorde han sin VM-debut. Efter 73 minuters spel bytte han av Thomas Kahlenberg i Danmarks premiärförlust mot Nederländerna.

– Det var helt orealistiskt och ingenting jag kunde föreställa mig, säger han till bold.dk.

Det har gått åtta år sedan VM-debuten och nu är Eriksen den viktigaste spelaren och den första förbundskaptenen plitar ner i startuppställningen. Samtidigt är han hyllad stjärna i en av världens bästa ligor. Skillnaden är  total från 2010 års turnering i Sydafrika.

– Det är en enorm skillnad. Erfarenheten från de matcher jag har spelat, från de ställen jag spelat på, har format mig som spelare. Det är en helt annan situation nu. Jag är en helt annan spelare, säger han.

Det tog några år innan han lyckades i landslaget, men i kvalspelet visade han hur viktig han är. Han vann den interna skytteligan och gjorde bland annat ett hat-trick i den avgörande Play off-matchen mot Irland. Han menar att han under många år har varit en viktig kugge och en avgörande spelare, men att någonting har hänt de senaste åren.

– Det har bara gått bättre än förut. Jag gör samma sak som förr men har blivit bättre på att göra mål, säger han.

Efter åtta års väntan gör Christian Eriksen och Danmark comeback i VM när man på lördag ställs mot Peru.

KÄLLA: Bold.dk

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-13 10:00:58
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!