INFÖR VM: Kjær nöjd med nya mittbackskollegan

INFÖR VM: Kjær nöjd med nya mittbackskollegan

En ljumskskada satte stopp för Andreas Bjellands medverkan i Ryssland. I hans ställe har istället 22-årige Andreas Christensen klivit in.

I kvalspelet till VM var Andreas Bjelland och Simon Kjær givna i det solida danska mittlåset. Men efter att Bjelland skadat sig och inte fått en plats i truppen är det nu Chelseas Andreas Christensen, AC, som ska kampera tillsammans med Kjær.

I de två vänskapsmatcher Danmark spelat i början på juni har samarbetat sett lovande ut. Kapten Kjær menar att de båda kompletterar varann och att det kommer se bättre ut under de närmsta veckorna.

– Vi har spelat två matcher tillsammans innan VM och hållt nollan båda gångerna och det kan vi inte klaga över. Vårt samarbete fungerar redan på en hög nivå och nu blir det bara bättre och bättre, säger Simon Kjær till B.T.
 
Sevillaförsvararen har som sagt varit van att spela tillsammans med Andreas Bjelland. En duo som fungerat utomordentligt tillsammans. Kjær är besviken över att ha mist sin mittbackskollega men ser också det positiva i att få in den passningssäkre Andreas Christensen.

– Vi kompletterar varandra på ett bra sätt och AC:s sturkor är att att han läser spelet fint och snabbt. Och när vi är under press är han duktig på att spela bollen framåt. Det gör att vi lättare kan nå Christian Eriksen eller någon av de andra spelarna i ytan framför. Då blir vi farliga, säger Kjær.

Just mittbackspositionen är den  Åge Hareide behöver oroa sig minst för om någon skulle gå sönder. Förutom Simon Kjær och Andreas Christensen är Huddersfields Mathias "Zanka" Jørgensen och Mönchengladbachs Jannik Vestergaard redo att kliva in centralt framför Kasper Schmeichel.

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-12 18:31:00
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!