INFÖR VM: Kreativitet, styrka och danskt mittfält

INFÖR VM: Kreativitet, styrka och danskt mittfält

Danmarksredaktionen tittar på och tycker till om spelarna som gör upp om platserna i Danmarks VM-trupp.

På lördag möter Danmark Sverige i den första av träningsmatcher innan VM-slutspelet i Ryssland startar. En sista chans för spelarna på gränsen att bevisa för Åge Hareide att de ska vara med i den slutgiltiga truppen.

I kvalet till VM valde Åge Hareide att spela ett 4-2-3-1-spel

Spelarna som gör upp om mittfältsplatserna:
William Kvist, FC København
Thomas Delaney, Werder Bremen
Lukas Lerager, Bordeaux
Lasse Schöne, Ajax
Mike Jensen, Rosenborg
Christian Eriksen, Tottenham
Michael Krohn-Dehli, Deportivo

Det finns givetvis spelare som inte behöver oroa sig över att inte få åka med till Ryssland. Danskarnas största och populäraste gunstling, Christian Eriksen, är en av dem. Efter en ny fin säsong i Tottenham ryktas det nu om bland annat FC Barcelona är intresserade av mittfältaren.  Han avgjorde bland annat den avgörande Play off-matchen mot Irland med ett hat-trick. Mycket av danskarnas spel kommer gå genom honom och har Christian Eriksen ett fint VM kan Danmark gå långt.

En annan som det ryktas om, och som också är given i startelvan, är Thomas Delaney. Den förre FCK-kaptenen ska vara aktuell för Borussia Dortmund. Trots att Werder Bremen haft en ny tung säsong har Delaney bevisat att han klarar att spela på högre nivåer.

Lasse Schöne fortsätter göra det fint och gå under radarn i Ajax. Även om han inte kommer vara tartspelare i VM är han viktig med sin erfarenhet och rutin.

I FC København återfinns William Kvist. Trots att säsongen inte gått som han velat, varken för honom eller laget, har han fått mycket speltid i VM-kvalet. I ligaspelet har det blivit en del bänknötande, men till VM är chansen stor att Kvist startar på det defensiva mittfältet tillsammans med Thomas Delaney.

Lukas Lerager och Mike Jensen spelade åtta respektive fyra minuter i kvalet, vilket innebär att de är långt från en startelva. Men båda två har suttit mer på bänken i majoriteten av kvalmatcherna. 34-årige Michael Krohn-Dehli har inte medverkat i kvalet och kommer med största sannolikhet att vara en av de fyra som får lämna truppen innan det roliga börjar.

Redaktionens tips:
Christian Eriksen
Thomas Delaney
William Kvist
Lasse Schöne
Lukas Lerager
Mike Jensen

Tidigare Inför-VM-läsning:

Målvakt

Försvar

Hela bruttotruppen

Wass petad – Tuppen bantad


 

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-01 11:13:00
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!