INFÖR VM: Pengaregn över danska spelare vid VM-succé

INFÖR VM: Pengaregn över danska spelare vid VM-succé

Det danska fotbollförbundet och spelarföreningen i landet har kommit överens om bonusavtalet som ska gälla i VM. Skulle laget överraska och ta guld får varje spelare en bonus på 4.3 miljoner danska kronor.

Precis som vanligt får herrlandslagsspelarna stora bonusar när de ger sig iväg på mästerskapsäventyr. 

Kim Hallberg, Elitchef hos DBU, är nöjd med avtalet.

– VM är en stor sak för dansk fotboll. Samtidigt ger det en rad olika intäkter som vi delar med spelarna. Samtidigt får vi pengar över att investera i talang-, spelarutveckling och andra projekt inom dansk fotboll. På det sättet är ett världsmästerskap med och skapar utveckling för dansk fotbolls framtid, säger han.

Om Danmark tar sig vidare från gruppspelet väntar en bonus på 1.2 miljoner dkk per spelare. Om de lyckas ta sig till semifinal dubblas den summan. En finalplats ger runda tre miljoner och ett VM-guld så mycket som 4.3 miljoner dkk per spelare.

– Vi har haft en konstruktiv process och en bra förhandling med DBU. Resultatet är den potentiellt största mästerskapsbonus någonsin för ett danskt landslag, säger Mads Øland, orförande för Spelarföreningen.

Sammanlagt kommer VM dra in i runda slängar 200 miljoner danska kronor från FIFA. De pengarna fördelas alltså mellan spelarna och DBU. Utöver bonussatserna som nämnts betalar det danska fotbollförbundet en klumpsumma på 8.6 miljoner dkk som spelarna delar på.

Bonuslistan (summa i dkk):
Gruppspel 739.000
Åttondelsfinal 1.184.000
Kvartfinal 1.905.000
Semifinal 2.363.000
VM-silver 3.000.000
VM-guld 4.316.000

KÄLLA: spillerforeningen.dk

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-06-13 10:24:00
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!